Sony lanceert volgende week PlayStation Now-abonnement

05 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
PlayStation-Now

Hoewel wij in Europa nog even moeten wachten, is het goed om te zien dat Sony het PlayStation Now-platform verder uitbreidt. Naast het huren van videogames, is het straks ook mogelijk een abonnement af te sluiten voor de dienst.

PlayStation Now

Wij in Europa hebben nog geen toegang tot de streamingdienst PlayStation Now. Met PlayStation Now is het mogelijk PlayStation 3-spellen te spelen op je PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation TV, Sony Bravia-tv’s en in de toekomst ook Samsung-tv’s. Je huurt een spel voor een paar uur, speelt het en kan daarna kiezen om het nog eens te huren of niet – maar vaak komt het erop neer dat, wanneer je een spel wil uitspelen, je zo vaak een spel opnieuw moet huren, dat het goedkoper is om gewoon die game te kopen. Dat is nadelig voor de streamingdienst.

En daar wil Sony dus wat aan doen. Vanaf 13 januari is het namelijk mogelijk om in Noord-Amerika een abonnement af te sluiten bij Sony, waar je voor 19,99 dollar per maand onbeperkt toegang krijgt tot PlayStation Now. Neem je een abonnement voor drie maanden, dan betaal je 44,99 dollar per maand en krijg je dus 15 dollar korting. Je kunt daarmee in één klap zo’n 150 titels direct gaan spelen. Mits je een goede internetverbinding van minstens 5 Mbps hebt, de aangeraden internetsnelheid, aldus Sony. Dan werkt de dienst optimaal.

Nu klinkt 20 dollar per maand niet als heel veel geld (20 euro ook niet, aangezien de verwachting is dat de dienst die prijs krijgt per maand), want je krijgt er een hoop games voor terug. Maar wanneer je erbij optelt dat je ook een PlayStation Plus nodig hebt voor online gaming (een abonnementendienst waar je tevens nieuwe, gratis spellen krijgt elke maand), dan loopt het toch wel op in de kosten. Maar goed, als de dienst ook de PS4 aandoet en voldoende content biedt, dan moet je maar eens kijken wat je jaarlijks kost en wat je daarmee bespaart.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)