Sony: ‘Geen plannen voor backwards compatibility voor PS4’

19 juni 2015 2 Minuten 0 Reacties
Sony-PlayStation-4-retina

Sony heeft laten weten dat het bedrijf geen plannen heeft voor backward compatiblity voor PS4. Althans, op dit moment niet. Maar wat niet is kan altijd nog komen, zo geeft het bedrijf aan - maar dan moet er wel flink wat werk verzet worden.

Voorlopig geen PS3-spellen spelen op PS4

Microsoft verraste vriend en vijand toen het bedrijf backwards compatibility voor aankondigde voor Xbox One, waardoor die alles-in-één-spelcomputer ook in staat is Xbox 360-spellen af te spelen. Sony liet zich er ook door verrassen, zo geeft Sony’s Worldwide Studios-baas Shuhei Yoshida aan in een interview met de website Eurogamer.

It was surprising. I didn’t think it was possible. There must be lots of engineering effort.

Microsoft heeft een speciale Xbox 360-emulator gebouwd waardoor de Xbox One in staat is die 360-games af te spelen. Momenteel kun je 22 titels op spelen, mits je in het preview-programma zit, maar aan het einde van het jaar worden er honderd titels verwacht.

They talked about 100 games, but what kind of games will be included? Is it smaller games or big games? We don’t know.

Maar het blijft niet bij die honderd titels, want er zouden er nog veel meer aan moeten komen. De Xbox 360 beschikt over een indrukwekkende catalogus van meer dan duizend games, dus het is heel goed mogelijk dat Microsoft ervoor kiest enkel de meest populaire games naar de One te brengen. Mocht je daar invloed op willen uitoefenen, dan kun je via deze website je stem uitbrengen.

Advertentie

Hoewel Microsoft dus de moeite heeft genomen om iets in elkaar te flansen, lijkt het er voorlopig niet op dat Sony dezelfde route inslaat.

PS3 is such a unique architecture, and some games made use of SPUs very well. It’s going to be super challenging to do so. I never say never, but we have no plans.

De Sony PlayStation 3 maakt gebruik van unieke Cell-processoren en om die rekenkracht te moeten emuleren, gaat erg veel moeite kosten. Sony heeft wel zijn PlayStation Now-dienst klaargestoomd voor PlayStation 4, waarmee je enkele PlayStation 3-titels kunt spelen op je PS4; door ze in feite te streamen. Maar die dienst heeft helaas nog geen releasedatum in Nederland gekregen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)