Sonos maakt Android-app een beetje sneller

27 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
sonos5-2

Sonos heeft bekendgemaakt dat het bedrijf wederom een bèta-update heeft vrijgegeven voor de Android-applicatie, die later ook naar iOS komt. De update zorgt er onder andere voor dat je sneller toegang hebt je muziek.

Sonos lanceert wederom bèta-update voor Android

De huidige update voegt een aantal zaken toe. Zo is het nu gemakkelijker om je muziek mee te nemen door het huis, omdat de app het toelaat sneller van kamer te wisselen. Ook maakt Sonos beter gebruik van het grote scherm van de tablet en heeft het ervoor gezorgd dat je snel en overzichtelijk je informatie te zien krijgt. Daarnaast is het voor zowel smartphone- als tablet-gebruikers gemakkelijker om te wisselen tussen de verschillende scherm met simpele veegbewegingen en is de Crossfade-optie prominenter in beeld gebracht.

Mocht je in het bezit zijn van Sonos-hardware, dan heb je ongetwijfeld ook de Sonos-app gedownload voor je smartphone of tablet, ongeacht je Android of iOS hebt draaien. Net als bijna drie maanden geleden brengt Sonos vandaag een nieuwe update uit voor die applicatie, maar alleen voor mensen met een Android-apparaat. De update is ook niet via de Google Play Store te downloaden, maar je kunt hem in plaats daarvan vinden op de website van Sonos – achter een inlogscherm, maar je hebt ongetwijfeld al een account.

De Sonos-app is nu sinds de lente verkrijgbaar voor smartphones en tablets en tussen toen en nu heeft de fabrikant veel feedback kunnen verzamelen van z’n gebruikers. Dat je nu vanuit één plek bijvoorbeeld je muziek kunt doorzoeken, is daar een voorbeeld van. Maar Sonos heeft ook dingen gehoord die het bedrijf minder goed deed: zo maakte de tablet-app niet goed gebruik van het doorgaans veel grotere scherm en was het ineens niet mogelijk om te zien hoe lang het nummer al speelde en hoe lang het nog zou duren.

Reacties (0)