Sonos brengt software-update Sonos 5.2 uit

04 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
sonos5-2

Sonos heeft een nieuwe versie van de Android-app online gezet, die nu in de bèta te gebruiken is. Andere Sonos-gebruikers kunnen dat later dit jaar. Naast updates van EQ en volumebalans is ook het klankbeeld verbeterd (in de stereostand) en kun je nu nog meer streamingdiensten toevoegen.

Sonos 5.2

Sonos heeft dit jaar alweer z’n derde update uitgebracht voor de Sonos-applicatie. Eerder zagen we Sonos 5.0 en Sonos 5.1 al voorbijkomen; updates die de gebruiksvriendelijkheid en snelheid van installatie verbeterden. Met Sonos 5.2 wil het relatief jonge bedrijf een stapje verdergaan. De nieuwe software-update bevat een release voor de Playbar. Naast updates van EQ en volumebalans, is ook het klankbeeld verbeterd (in de stereostand). De kleinste nuances in muziek worden duidelijker neergezet, voor een natuurlijk geluid.

Daarnaast brengt deze update ook de mogelijkheid om nog meer verschillende soorten streamingdiensten te gebruiken. En het was al een indrukwekkende lijst met Pandora, Spotify, Google Play Music en Deezer. Voor een complete lijst met muziekstreamingdiensten, kun je terecht op de website van Sonos. Wat deze update verder met zich meebrengt is de mogelijkheid meerdere van die diensten door elkaar te gebruiken. Dat moet samen een playlist instellen nog gemakkelijker maken voor iedereen.

De Sonos-app voor Android is tevens te bedienen vanuit het ontgrendelscherm op je smartphone of tablet. Je kunt er nummers afspelen, pauzeren en vooruit spoelen. Ook maakt de app het nog gemakkelijker je muziek te vinden, in meerdere bronnen tegelijkertijd. Inclusief de muziek die je lokaal hebt opgeslagen, op het apparaat dat je op dat moment gebruikt. Momenteel is de app alleen in bèta verkrijgbaar voor Android-apparaten. Later dit jaar kunnen ook mensen met een andere mobiel besturingssysteem aan de slag met de update.

Reacties (0)