Sonos audiosystemen bieden ondersteuning voor Google Play Music

10 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Sonos-Google-Play-Music

Sonos maakt vandaag bekend dat per direct Google Play Music ondersteund wordt door de audiosystemen van het bedrijf. Gebruikers van Sonos producten kunnen vanaf nu direct via de Google Play Music-app op hun smartphone muziek naar de speakers streamen.

Google Play Music, een directe concurrent van het populaire Spotify, is al een tijdje in Nederland beschikbaar en biedt voor een bedrag van 9,99 euro per maand onbeperkte toegang tot een groot aanbod van muziek. Daarnaast is het mogelijk maximaal 20.000 van je eigen nummers, die op je computer staan, te uploaden naar Play Music, waarna ze direct te streamen zijn vanuit de applicaties van de dienst. Een ander voordeel van Play Music is dat Google naar eigen zeggen over meer licenties beschikt en daardoor muziek van grotere artiesten aan kan bieden.

Sonos staat inmiddels bekend voor de brede ondersteuning van verschillende muziekdiensten en Google Play Music is de meest recente toevoeging aan het grote aanbod. Niet alleen is het mogelijk om muziek van Play Music uit de daarvoor bestemde app naar de Sonos speakers te sturen, de dienst kan ook toegevoegd worden aan de diensten in de Sonos-app om vervolgens eenvoudig muziek naar de audiosystemen te streamen.

Als je direct van Google Play Music gebruikt wilt maken vind je de optie in het servicesmenu in je Sonos-app en meld je jezelf aan met je Gmail-adres. Android-gebruikers streamen rechtstreeks naar Sonos vanaf de Google Play Music-app op hun tablet of telefoon. Overigens heeft Sonos onlangs laten weten het uiterlijk van de verschillende apps binnenkort drastisch te vernieuwen voor een betere gebruikservaring.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)