Sonic the Hedgehog-animatieserie komt in 2022 naar Netflix

11 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
sonic-the-hedgehog

Netflix heeft aangekondigd dat de videostreamingdienst werkt aan een nieuwe animatieserie met Sonic the Hedgehog in de hoofdrol.

Sonic the Hedgehog-serie komt naar Netflix

Dat Sonic the Hedgehog, ooit de aartsrivaal van Super Mario van Nintendo, een eigen animatieserie krijgt op Netflix, bleek uit een (inmiddels verwijderde) tweet van Netflix z’n NX-Twitteraccount. De nieuwe serie verschijnt in 2022 op de videostreamingdienst en heeft natuurlijk de supersnelle blauwe egel van het Japanse Sega in de hoofdrol. Sega is een uitgever en ontwikkelaar van een groot aantal videogames, waaronder het populaire Yakuza.

De animatieserie wordt geproduceerd door Sega, in samenwerking WildBrain en Man of Action Entertainment. WildBrain is een productiebedrijf dat zich specialiseert in het produceren van televisieseries voor kinderen en Man of Action is dat ook. De laatstgenoemde is verantwoordelijk voor titels als Ben 10 en Disney’s Big Hero 6-televisieserie. Het ziet er dus naar uit dat de serie zich richt op kinderen, maar wellicht kunnen gamers van het eerste uur ook nog meegenieten. Natuurlijk terwijl je meekijkt met je kinderen of jongere nichtjes of neefjes.

Helaas is er op moment van schrijven niets bekendgemaakt over de animatieserie. Wel is er nog een teaserafbeelding vrijgegeven, waarop we een silhouette van de ‘moderne Sonic the Hedgedog’ zien. Er zijn twee versies van Sonic: een slankere en langere variant (uit de moderne 3d-games) en een korte, ietwat dikkere versie (uit de populaire 2d-games op de Sega Megadrive en het fantastische Sonic Mania). Daarnaast lijkt dit geen voortzetting te zijn van de Sonic Boom-televisieserie, aangezien Sonic en zijn vrienden daar een ander design hebben.

Ondertussen werkt Netflix nog aan andere televisieseries gebaseerd op gamepersonages en gameseries, waaronder Assassin’s Creed, Splinter Cell en Resident Evil. Daarnaast kun je al een tijdje de animeserie over Castlevania exclusief bij Netflix kijken. HBO Max werkt ondertussen aan een serie gebaseerd op The Last of Us.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)