The Last of Us-serie wordt echt gemaakt: HBO wil serie gaan maken

23 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
the-last-of-us

HBO is voornemens een serie te maken over de gamefranchise The Last of Us. De betaalzender heeft zijn bestelling inmiddels geplaatst.

The Last of Us-serie besteld

Eerder kwam al aan het licht dat het bedrijf interesse had in een serie over The Last of Us. De bedenker van de serie, game-ontwikkelaar Neil Druckmann, werkt mee als schrijver en executive producer, samen met Craig Mazin. Mazin was eerder verantwoordelijk voor de aangrijpende serie Chernobyl, op dezelfde zender. Daarnaast zien we dat Carolyn Strauss, een executive producer van Game of Thrones en Chernobyl, ook een executive producer wordt voor de Last of Us-serie.

De synopsis van de productie laat zien dat de aankomende serie zich concentreert op het verhaal van de eerste videogame, die jaren geleden door Sony uitgebracht werd voor de PlayStation 3 (en later ook de PlayStation 4). De strekking luidt als volgt:

The story takes place twenty years after modern civilization has been destroyed. Joel, a hardened survivor, is hired to smuggle Ellie, a 14-year-old girl, out of an oppressive quarantine zone. What starts as a small job soon becomes a brutal, heartbreaking journey, as they both must traverse across the U.S. and depend on each other for survival.

De wereld van videogamefilms en -series zit vol met mislukte projecten. Daarom zijn de verwachtingen niet heel hoog wanneer dergelijke projecten aangekondigd worden. Echter, de nieuwe HBO-serie biedt wel hoop aan de horizon. Het komt namelijk bijna niet voor dat de originele schrijver en creative director van een videogame meewerkt aan een adaptatie. Wellicht biedt dit dan de garantie tot succes, in de vertaalslag van videogame naar televisieserie.

Advertentie

Het moet wel gezegd worden dat het project zich nog in een vroeg stadium bevindt. Het is nog niet bekend wie de bekende rollen van Joel en Ellie op zich nemen. Ook is nog niet duidelijk wanneer de serie dan te zien is bij HBO. Ondertussen werkt Sony aan de verfilming van nog een andere, grote PlayStation-titel: Uncharted. Daarin zien we niemand minder dan Spider-man-acteur Tom Holland in de rol van hoofdrolspeler Nathan Drake kruipen.

Reacties (0)