Samsung helpt bij 8K-filmen van serie Das Boot

28 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-QE65Q950TS-lifestyle

De Sky-serie Das Boot is binnenkort toe aan zijn derde seizoen. Op zich niets nieuws onder de zon, maar Samsung bemoeit zich ermee. De makers werken samen met de Koreaanse techgigant om het seizoen in 8K te filmen. Perfect voor 8K-televisies, die tot op heden nog op weinig 8K-content kunnen rekenen.

Das Boot in 8K

Mensen met een Sky Q-abonnement en een televisie die hiertoe in staat is kunnen het derde seizoen van de Duitse oorlogsserie in 8K kijken. De eerst twee seizoenen van de serie, die een vervolg is op de film Das Boot uit 1981, waren al te bekijken in 4K UHD-beeldkwaliteit.

Producent Bavaria Fiction geeft aan dat je met een Samsung Smart-tv op een nog scherpere 8K kijkervaring kunt rekenen, compleet met levendig geluid, dankzij Dolby Atmos-geluidstechniek. Het belooft een ‘adembenemende en visueel innemende high-end productie waarbij de nieuwste, innovatieve technologie” wordt gebruikt.

Dolby Atmos

Producenten Moritz Polter en Jan S. Kaiser: “Das Boot is de eerste internationale serie die in 8K en Dolby Atmos wordt geproduceerd. Dankzij de uitstekende beeldkwaliteit en driedimensionale soundscapes kunnen we de verhalen op een nog emotionelere en tastbaardere manier vertellen. Hierdoor creëren we een echt meeslepende ervaring voor het publiek.” Bovendien, zo voegt Mike Henkelmann van Samsung toe op Seenit, krijgen ook filmmakers hierdoor beeldkwaliteit zoals ze die nog nooit eerder hebben kunnen maken.

Enkele maanden geleden reviewden we nog een 8K-televisie van Samsung, namelijk de QE65Q950TS 8K QLED. Lees hier onze ervaringen met deze nieuwe televisie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)