Roku presenteert vijf nieuwe streaming video-apparaten

27 september 2016 2 Minuten 2 Reacties
Roku Ultra

Roku heeft vijf nieuwe streaming video-apparaten aangekondigd. De Roku Express en Express + worden nu vergezeld door de Roku Premiere, Premiere + en de Roku Ultra. De goedkoopste kost dertig dollar.

De vijf nieuw streaming video-spelers kunnen aan televisies worden gekoppeld. Roku heeft ook al televisies geproduceerd en de Roku Streaming Stick. De vijf streaming video-apparaten breiden het aanbod uit.

Video streamen zonder abonnement

De vijf nieuwe apparaten krijgen prijzen tussen dertig en 130 dollar. Ze zijn bedoeld voor consumenten die video willen streamen naar hun televisie, zonder dat zij hiervoor een abonnement op kabel of satelliet-tv nodig hebben.

Roku Express en Express +

De Roku Express en Express + zijn de goedkoopste in de nieuwe line-up. Ze kosten dertig dollar en ze zijn compatibel met televisies met een hdmi-ingang. De Roku Express kan tot een resolutie van 1080 pixels in HD streamen en komt met een draadloze afstandsbediening met knoppen voor kanalen. Die maakt contact met de set via wifi of hdmi.

Advertentie

De Roku Express + is een Amerikaans tientje duurder en is bestemd voor oudere televisies, die nog de ouderwetse composite AV-kabel met rood, wit en geel gebruiken. De Express + kan in dezelfde resolutie streamen als de Express, en is verder met dezelfde draadloze mogelijkheden uitgerust.

Roku Premiere en Premiere +

De Roku Premiere en Premiere + kosten respectievelijk 80 en 100 dollar. Deze apparaten kunnen in HD en 4K streamen, tot 60 frames per seconde. Ze kunnen omgaan met HD of 4K UHD-televisies. Op HDTV’s kunnen ze videobeelden van 720 pixels tot een resolutie van 1080 pixels opschalen. opschalen. Deze video-players hebben quadcore processors, 802.11ac mimo dual-band wifi, draadloze afstandsbedieningen en een geavanceerde automatische geluidsinstelling. Ze hebben HDR-mogelijkheden en een sleuf voor een micro sd-kaart voor het opslaan en afdraaien van videobeelden.

Roku Ultra

De duurste in de line-up is de Roku Ultra van 130 dollar (hierbij afgebeeld). Die krijgt vanzelfsprekend alle mogelijkheden die de Premiere-modellen hebben, plus Dolby Digital en Dolby Digital Plus waardoor deze het meest geschikt is voor een home theater met surround sound. Er is een optische digitale audio-output voor een receiver of een soundbar en een usb-poort voor het aansluiten van een opslagapparaat met een film erop.

Besturingssysteem

Alle Roku-apparaten lopen op het eigen Roku besturingssysteem, dat toegang biedt tot 3500 streaming video kanalen en 350.000 films en televisieseries in de Verenigde Staten. Wie de afstandsbediening niet wil gebruiken, kan zijn Roku aansturen via een smartphone. Er zijn apps voor iOS en Android.

Alleen in de VS

In Amerika gaan de Roku-players al meteen in de verkoop. De streaming video-spelers beconcurreren de Apple TC en de Google Chromecast. Het ziet er niet naar uit dat de Roku-apparaten makkelijk in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Reacties (2)