Amazon komt met nieuwe versie Fire TV Stick en Fire TV Stick Lite

24 september 2020 2 Minuten 4 Reacties
Amazon Fire TV Stick

Amazon heeft een nieuwe versie van de Fire TV Stick aangekondigd. Ook komt het met de Fire TV Stick Lite, die slechts 30 euro gaat kosten.

Het thuisscherm van het Fire TV-besturingssysteem krijgt daarnaast in het najaar een flinke update, zo meldt The Verge.

Fire TV Stick en TV Stick Lite

De nieuwe versie van de Fire TV Stick krijgt dezelfde prijs mee als zijn voorganger, namelijk 40 dollar. In Nederland ligt de europrijs op het moment een stukje hoger, dus welke prijs hij hier krijgt is nog even afwachten. Amazon kondigde ook de TV Stick Lite aan, die een tientje goedkoper is. Volgens de fabrikant biedt de Fire TV Stick Lite de krachtigste streamervaring in zijn prijsklasse. Beide apparaten zijn geüpdatet met een verbeterde streamkwaliteit op HD-resolutie. Ook de HDR-weergave zou een stuk beter zijn dan in vorige modellen. Ondersteuning van Dolby Atmos surround sound-weergave is eveneens aanwezig.

De Fire TV Stick Lite zou iets trager zijn dan de reguliere versie wat betreft het opstarten van en wisselen tussen apps. Ook mist de afstandsbediening die bij de TV Stick Lite geleverd wordt volumeknoppen en een mute-knop. Beide ondersteunen echter zoekopdrachten en commando’s middels Alexa, die alleen nog altijd geen Nederlands spreekt. De Amazon Fire TV Stick en TV Stick Lite zullen op 30 september in de VS verschijnen, maar wanneer we ze hier kunnen verwachten is nog niet bekend.

Advertentie

Fire TV op de schop

Amazon kondigde daarnaast een grote update voor de interface van Fire TV aan. De update voegt onder andere individuele gebruikersprofielen en favorieten toe. Daarnaast moet navigeren door de menu’s sneller en eenvoudiger gaan. Er komt ondersteuning voor USB-camera’s, wat handig is voor de Zoom-app die binnenkort voor het platform zal uitkomen. Tenslotte komt er een soort hub gewijd aan Alexa, waar gebruikers handige tips kunnen vinden over het gebruik van de digitale assistent. Alexa zal zich ook aan de onderkant van scherm op kunnen houden om informatie over films en series te geven.

Reacties (4)