Belgische streamingdienst GoPlay is nu live en gratis

29 januari 2021 2 Minuten 2 Reacties
verhulstjesgoplay

Belgische SBS-programma's terugkijken? Dat kan nu eindelijk online en gratis via een eigen streamingdienst van SBS: GoPlay.

Belgen kunnen vanaf nu gebruikmaken van een gratis streamingdienst. Het gaat om GoPlay dat wordt uitgegeven door SBS België. Je kunt via GoPlay alle programma’s van de zender SBS kijken, plus originele content en vlogs van influencers.

SBS-programma’s

Ook de programma’s van de zenders Play4, Play5 en Play6 zijn via de nieuwe streamingdienst te zien. Het enige wat niet mogelijk is, dat is om live SBS of een van de Play-zenders te kijken via GoPlay. Wel krijg je bijvoorbeeld een extra kijkje achter de schermen bij Big Brother en is er meer originele content. Zo hebben onder andere de vloggers van Iedereen Beroemd een serie gemaakt voor het nieuwe platform, maar dat schijnt slechts het topje van de ijsberg te zijn wat betreft unieke content van vloggers.

Waar je waarschijnlijk gewend bent om een app te gebruiken om te streamen, werkt GoPlay net even anders. Je kunt GoPlay zien via GoPlay.be en de dienst werkt dan ook alleen via de browser. Chromecasten kan waarschijnlijk wel, zolang je je binnen bijvoorbeeld Chrome bevindt waarmee je sowieso je scherm kunt casten. Er moet nog wel een app verschijnen van GoPlay, waarin Chromecast-ondersteuning is geïntegreerd.

Advertentie

Goplaybe

GoPlay

Je vindt er onder andere programma’s als Chateau Meiland, De Verhulstjes, Junior Bake Off, Naked Attraction en Boerenjaar. Over de Oceaan wordt momenteel breed uitgemeten op het platform, wat gaat om een aantal bekende mensen die met een zeiljacht de oceaan overzeilen. Daar bevinden ze zich een maand en samen leggen ze 5.000 kilometer af. Zonder al te veel luxe. Een bijzondere optekening van iets waar de meeste mensen op het vasteland van gruwelen.

Hoewel je GoPlay gratis kunt gebruiken, is de dienst niet vrij toegankelijk. Je hebt hiervoor een account nodig. Ook is het niet de bedoeling dat je adblockers gebruikt, dus deze moet je uitschakelen voor je naar GoPlay.be surft.

Bron VRT


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Edelhart De Muynck

Edelhart De Muynck
30 januari 2021 om 09:15

Ik overwinter momenteel in Spanje en bekijk alle zenders via WiFi , iPad , GoPlay en Chromecast op mijn smart tv .

Inloggen
Gerard

Gerard
31 januari 2021 om 09:09

Via een browser kijken? Man man man, ga aub mee met de tijd

Inloggen