Razer bevestigt aankoop van Android-spelcomputer Ouya

28 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
ouya

Razer heeft bevestigd inderdaad Ouya te hebben gekocht en wil het platform gebruiken om Android TV aan de man te brengen. Zelf heeft Razer de Forge TV: een Android TV-spelcomputer. Razer zal Ouya het komende jaar nog gaan ondersteunen.

Razer koopt Ouya, gebruikt platform als aanvulling op eigen aanbod

Hoewel het al bekend is dat Razer Ouya heeft gekocht, heeft het tech-bedrijf nu alsnog een verklaring naar buiten gebracht waarin de aankoop wordt bevestigd. Razer wil nu de Ouya gaan gebruiken om zijn eigen stappen in het Android TV-landschap te verstevigen. Zo zullen er nu ineens meer dan duizend games aan de gamebibliotheek van de Razer Forge TV worden toegevoegd, waardoor dat platform ineens een geweldige boost krijgt. De aankoop betreft overigens alleen software; de Ouya zelf (de hardware) blijft achter.

De aankoop werd ook nog eens op maandagavond Nederlandse tijd bevestigd door de oud-directeur van Ouya, Julie Uhrman, die niet meegaat naar Razer. Met de aankoop wil Razer er tevens voor zorgen dat meer ontwikkelaars enthousiast raken voor Android TV, waardoor er uiteindelijk meer content voor wordt uitgebracht. Dat kan bijvoorbeeld via de uitgeverstak van Razer, die de naam Ouya gaat dragen. Maar dat gebeurt pas over een jaar, aangezien de Ouya als service het komende jaar nog wordt ondersteund.

Daarnaast wil Razer het anders aanpakken dan Ouya en wil ervoor zorgen dat de games niet exclusief voor het eigen platform beschikbaar zijn. De voorheen exclusieve titels voor Ouya zullen dus uiteindelijk hun weg vinden naar Google Play, de digitale winkel op Android. Het is niet duidelijk hoe Razer van plan is hiermee meer mensen naar zijn eigen platform te krijgen, maar het is wel duidelijk dat het bedrijf zich meer wil focussen op content en software. Ouya was één van de grootste videogamesuccessen op het crowdfundingplatform Kickstarter.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)