Qobuz introduceert Sublime+ abonnement met Hi-Res 24bit streaming

04 april 2017 1 Minuut 0 Reacties
Qobuz-Sublime

Qobuz komt deze week met een aantal interessante nieuwtjes. De streamingdienst introduceert een compleet nieuw abonnement voor echt hi-res-materiaal en daarnaast worden er nieuwe apps voor Android en iOS uitgebracht.

 

Qobuz Sublime+

Een van de aankondigingen in Parijs is de komst van Sublime+, beschikbaar vanaf mei. Sublime+ is een vervolg op het bestaande Sublime-abonnement, waarbij het complete aanbod beschikbaar is in FLAC 16-bit/44.1kHz en een deel van de catalogus – zo’n 60.000 albums – te luisteren is in Qobuz 24-bit hi-res, streaming of offline. Vanaf 2017 zijn deze albums ook in DSD beschikbaar. Qobuz Sublime+ is vanaf mei 2017 op de markt, een jaarabonnement (de enige optie, overigens) kost 349,99 euro.

Daarnaast worden er nieuwe apps voor iOS (april) en Android (mei) uitgebracht, waarin net als bij de nieuw gelanceerde applicaties voor Mac en Windows de nodige customer feedback is verwerkt. De interface is opnieuw ontworpen, redactionele content is nu ook mobiel verkrijgbaar en managen en updaten van playlists is verbeterd.

Ook de ondersteuning van de dienst wordt uitgebreid. Merken die integratie van Qobuz hebben aangekondigd, zijn onder meer DTS PLAY-FI, Yamaha, Mark Levinson, ARCAM, Advance Acoustics, Musaic, T+A, AVM, Aurender, Moon, Esoteric en Triangle. De streamingdienst is naast thuisland Frankrijk beschikbaar in 8 Europese landen: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Luxemburg, Engeland en Ierland. De volledige content is naast Frans beschikbaar in Duits en Engels. In de zomer worden de markten van Spanje, Italië en Polen toegevoegd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)