Prijs Xbox Series X mogelijk gelekt: begin maar vast met sparen

18 augustus 2020 1 Minuut 9 Reacties
Xbox Series X

Mogelijk is de prijs van de Xbox Series X gelekt. Vond je de prijs van de Xbox One destijds al hoog, dan hebben we helaas slecht nieuws. Xbox heeft voor ontzettend krachtige hardware gezorgd, maar nu blijkt dus dat dit waarschijnlijk ook veel invloed heeft op het prijskaartje. Begin maar vast met sparen...

De prijs van de Xbox Series X is…

De prijs van zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X zijn goedbewaarde geheimen in de game-industrie. Beide bedrijven wachten op elkaar, zodat ze niet de eerste zijn en hoeven te rekenen op backlash. Toch kan het gebeuren dat informatie gelekt wordt. Nu heeft een bron van retail naar verluidt de prijs gelekt tegenover Kinda Funny XCast. In de Verenigde Staten zou het apparaat 599 dollar moeten gaan kosten. En als we even snel rekenen, en kijken naar hoe Microsoft de prijzen in Europa hanteert, dan komen we uit op 599 euro voor ons.

Hoewel het een hoog bedrag is (destijds werd er al geklaagd over 499 euro voor een Xbox One met Kinect), is het ook niet heel vreemd dat we diep in de buidel zouden moeten tasten. De hardware in de plastic omhulsel is namelijk goed voor een mini-pc. Hoe het dan precies zit met de Xbox Series S is nog onzeker, maar we gaan ervan uit dat die prijs ergens op de helft zal liggen dan. Sommige industrie-insiders claimen dat Microsoft dit keer wederom duurder zal zijn dan Sony en dat zou betekenen dat het bedrijf al met 0-2 achterstaat.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Christian

Christian
18 augustus 2020 om 11:49

Misschien moet sowieso de game industrie volwassen worden. Alleen al door inflatie is het logisch dat een keer de consoles en games duurder gaan worden. Games zijn al sinds de invoering van de euro 60 euro. Dat is vrij absurd omdat elke euro door de jaren heen minder waard is geworden.

Zelfde geldt kun je dus ook niet zeggen ‘7 jaar geleden was een console 499 euro’ die 499 is sowieso nu gelijk aan 560 EUR. Dus zo gek is het allemaal niet.

die 60 euro in 2001 zou nu gelijk staan aan 88 EUR.

Inloggen
Danny

Danny
18 augustus 2020 om 12:33

Alleen was er in 2001 nog amper sprake van DLC, daar waar de meeste games nu echt hun geld mee verdienen. Fortnite is gratis om te spelen, maar ik denk dat er achteraf gemiddeld wel 300-400€ aan extra geld in wordt gepompt door spelers. Dit zie je ook gewoon terug bij betaalde games, met battle passes etcetera zoals in de nieuwste Call of Duty.

Inloggen
Peter

Peter
18 augustus 2020 om 18:12

En hier ben ik 1000% mee eens

Inloggen
Ikke

Ikke
18 augustus 2020 om 18:38

Wat een bullshit.

Inloggen
Henk

Henk
19 augustus 2020 om 11:01

Ach, alle waar naar zijn geld. In principe zijn de Playstation 5 en de XBOX360 X beesten.in verhouding is dit bedrag wel zeker waard. Wij zelf hebben de XBOX360 SLIM, laatst weer de XBOX360 SLIM diep en grondig gereinigd, dus draait als een Gek…maar ik ben benieuwd als die 2 consoles uitkomen.. Wie weet

Inloggen
Theo

Theo
18 augustus 2020 om 15:21

Toen de ps1 uitkwam betaalde ik voor een game 120 gulden, toen de euro kwam betaalde ik voor een game 60 euro, ongeveer de gelijke prijs, maar in die tijd kocht ik wel voor dat geld een volledige game, nu tegen woordig betaal je het zelfde geld voor een game die maar 50% compleet is en de rest moet je kopen doormiddel van DLC of micro transacties, ik vind 60 euro dus nog steeds goed geld ondanks de inflatie voor een game die maar 50 of misschien 70% compleet is.

Inloggen
David

David
18 augustus 2020 om 18:03

Ja verschil is vroeger kocht je een game …. nee das fout …vroeger kocht je eigenlijk gebruiksrechten en je kreeg een cd en doosje er gratis bij .
Maar met al die dlc’s allemaal thx to internet zijn ze begonnen met uitbereidingpakjes season pass en de eerste jaren was dan acceptabel maar toen begonnen ze met season pass year 1 season pass year 2 … geef een hand en ze nemen een arm …de gamers hadden toen moesten zeggen wij kopen nix meer tot die rijke tisten de boodschap ontvangen …. vroeger werd er gewerkt aan een spel met passie ..nu is dat enkel en alleen voor in de top 3 van bestverkoopt artikel te zijn

Inloggen
Ikke

Ikke
18 augustus 2020 om 18:40

Nu koop je nog steeds een game hoor, niks gebruiksrechten.

Inloggen
Voske

Voske
20 augustus 2020 om 10:53

Heb alle consoles van vroeger.. toen wast nog betaalbaar! Nu moete voor alles duur betalen.
Lang leve game mania met de spaarpunten blijft alles nog een koopke

Inloggen