De PlayStation 5 ondersteunt PS4-controllers, maar niet altijd

03 augustus 2020 1 Minuut 0 Reacties
sony-playstation-5-controller-diualsense

Sony heeft bevestigd dat de PlayStation 5 ondersteuning aanbiedt voor PlayStation 4-controllers, maar dat geldt niet voor elke game op de console. De bestaande PS4-controllers werken niet met PS5-spellen, aangezien de nieuwe controllers meer functies aanbieden dan de oude variant.

PlayStation 5 ondersteunt PS4-controllers

Dat laat Sony weten in een statement. Het Japanse bedrijf laat in dezelfde blog weten dat controllers voor PlayStation 4 werken op de PlayStation 5, wanneer je er een ondersteunde PS4-titel op speelt. Dit geldt voor first- en third-party controllers. Hoewel Sony geen lijst met supported games heeft, merkt het wel op dat allerlei accessoires (zoals racesturen, fighting sticks en arcade sticks) eveneens werken met de PS5. Dat geldt ook voor de PlayStation Move en PlayStation VR Aim Controller die je gebruikt voor allerlei verschillende titels.

Sony zegt hiermee in feite dat we nieuwe controllers moeten kopen om de nieuwste PlayStation 5-games te kunnen spelen (los van de controller die je bij de console krijgt). Dat is niet vreemd, aangezien we al jaren nieuwe controllers moeten kopen voor nieuwe consoles. Echter, wanneer je voor de Xbox Series X gaat en al Xbox One-controllers in huis hebt, dan kun je je oude controllers gebruiken in combinatie met het nieuwe apparaat. Nintendo deed dat eerder ook al, toen we onze Wii Remotes konden gebruiken op de Wii U-spelcomputer.

Ondertussen lees je hier wat de beste games van dit moment zijn. Het volgende artikel verschijnt in augustus.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)