Update: PlayStation Store sluit deze zomer op PlayStation 3 en Vita

30 maart 2021 5 Minuten 0 Reacties
playstation-store

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan sluit Sony aankomende zomer de PlayStation Store op PlayStation 3, Vita en Portable.

Update 30-03-2021

Sony heeft inmiddels het nieuws bevestigd via een mail die uitgestuurd naar PlayStation Networkleden. De kogel is dus door de kerk: vanaf 2 juli aanstaande is het niet meer mogelijk PlayStation 3- en PlayStation Portable-games te kopen vanuit de PlayStation Store.

Vanaf 27 augustus is dat ook niet meer mogelijk voor de PlayStation Vita. In alle gevallen is het wel zo dat reeds aangeschafte content nog steeds gedownload kan worden uit je persoonlijke downloadlijst, maar de vraag is altijd hoe lang dat dan nog kan. Daarom doe je er goed aan zo veel mogelijk oude content te downloaden voor de consoles, wanneer je niets wil missen.

Voor de volledigheid hebben we de mail van Sony hieronder opgenomen.

Mail van Sony

Vanaf 2 juli 2021 zal PlayStation™Store voor PlayStation®3 niet meer beschikbaar zijn en vanaf 27 augustus ook niet meer voor PlayStation®Vita. Ook de nu nog resterende aankoopopties voor PSP™ (PlayStation®Portable) worden vanaf 2 juli 2021 beëindigd. We voeren deze wijzigingen door om onze focus te verleggen naar PlayStation Store voor PlayStation®4 en PlayStation®5 en de ervaring van onze spelers op deze platforms nog verder te verbeteren. We willen hierbij bedanken voor alle jaren dat je hebt gespeeld op deze platforms.

Wat zijn hiervan de gevolgen?
Je kunt vanaf de genoemde datums geen digitale content meer kopen voor PS3, PS Vita en PSP, waaronder games en videocontent.

Je kunt ook geen ingame-aankopen meer doen in je PS3-, PS Vita- en PSP-games.

De store-interface voor PSP werd al in 2016 gesloten. De resterende aankoopopties voor PSP, zoals ingame-aankopen, worden nu volledig beëindigd.

Gevolgen voor de content die je al bezit
• Je kunt content die je al in bezit hebt voor PS3, PS Vita en PSP, zoals games en videocontent, nog steeds downloaden.
• Je kunt de content naar je PS3, PS Vita of PSP downloaden via de Downloadlijst op het betreffende apparaat.
• Als je met Cross-Buy een bundel voor zowel PS3 als PS Vita hebt aangeschaft en je alleen de versie voor PS3 of PS Vita hebt gedownload, dan moet je de versie voor het andere platform downloaden voordat PlayStation™Store voor het betreffende apparaat wordt beëindigd.
• Videocontent die je bezit kun je streamen via de Mijn video’s-app voor PS3, PS4 or PS5, of met de PlayStation™Video-app voor mobiele apparaten.
• Je kunt alle games die je met PlayStation®Plus hebt geclaimd nog steeds opnieuw downloaden en spelen, zolang je over een actief lidmaatschap beschikt.

Vouchers, portemonneesaldo en Cross-Buy-content
• Na het beëindigen van PlayStation™Store en de aankoopopties voor PS3, PS Vita en PSP is het nog steeds mogelijk om tegoedboncodes van games en PlayStation®Plus in te lossen.
• Het is echter niet meer mogelijk om tegoeden in je PSN-portemonnee, waaronder cadeaukaarten, in te lossen voor PS3, PS Vita en PSP als PlayStation™Store en de aankoopopties voor deze platforms eenmaal zijn beëindigd.
• Het saldo van je PSN-portemonnee blijft behouden in je PSN-account, maar je kunt dit saldo alleen gebruiken voor aankopen bij de browserversie van PlayStation™Store voor PS4 en PS5, via de PlayStation®App of via je PS4- en PS5-console.
• Je kunt Cross-Buy-content nog steeds aanschaffen in de browserversie van PlayStation™Store, via de PlayStation®App of via je PS4- en PS5-console. Je hebt dan zowel toegang tot de PS4-versie als tot de versies voor PS3, PS Vita en PSP.

Meer info
Bezoek onze FAQ-pagina voor antwoorden op veelgestelde vragen: https://www.playstation.com/support/important-notice/

playstation-5-console
Lees ook

Review: PlayStation 5 – een serieus next-gen gevoel

Bericht van 23 maart

Zoals het er nu naar uitziet kunnen eigenaars van een PlayStation 3, PlayStation Vita en PlayStation Portable vanaf de zomer geen digitale aankopen meer doen in de PlayStation Store. Sony sluit naar verluidt namelijk digitale deuren van die online winkel. Dat melden bronnen tegenover de gamewebsite TheGamer.

PlayStation Store sluit deuren op oude consoles?

De eerste platformen waar de PlayStation Store straks niet meer op te bezoeken is, zijn de PlayStation 3 en PlayStation Portable (PSP). De PSP is de eerste handheld van Sony, die destijds de concurrentie aanging met de Nintendo DS-handheld. Het sluiten vindt waarschijnlijk plaats op 2 juli. De PlayStation Vita, Sony’s tweede handheld, kan dan vanaf 27 augustus niets meer downloaden.

Sony heeft niet gereageerd op de geruchten en heeft zelf ook nog niets naar buiten gebracht over deze mogelijke wijziging. Dat Sony de deuren op de genoemde platformen sluit, is echter geen vreemd gegeven. De PlayStation 3 heeft inmiddels twee opvolgers gekregen, in de vorm van de PlayStation 4 en natuurlijk de vorig jaar gelanceerde PlayStation 5. Het aantal gamers dat nog actief gamet op dit apparaat zal waarschijnlijk te klein zijn om onderhoud te kunnen verantwoorden.

Voor de PSP lijkt het ook nog een logische keuze te zijn. Ook die handheld heeft een opvolger gekregen. Echter, de PlayStation Vita is nog altijd de meest recente handheld van Sony, maar de vraag is hoeveel mensen daar nog actief op gamen. Als de geruchten kloppen, dan doet Sony dat natuurlijk niet voor niets en het bedrijf doet het ook niet om het mensen moeilijk te maken. Het wachten is nu op reactie van Japan.

Reacties (0)