PlayStation Now in 2015 naar Samsung smart tv’s

24 december 2014 1 Minuut 1 Reacties
PlayStation-Now

Samsung heeft deze week laten weten dat PlayStation Now, de streamingdienst voor games van Sony, naar smart tv's van het bedrijf komt.

Het streamen van media wordt alsmaar populairder en de verwachting is dat we in 2015 dan ook een groot aantal nieuwe aanbieders gaan zien. Maar, ook reeds bestaande diensten worden door steeds meer apparaten ondersteund. Zo heeft Samsung deze week laten weten dat PlayStation Now, de streamingdienst voor games van Sony, naar smart tv’s komt.

PlayStation Now is een dienst van Sony waarmee PlayStation 3-games vanuit de cloud naar mobiele apparaten, computers en tv’s gestreamd kunnen worden. Hiervoor is een speciale app vereist die vanaf volgend jaar ook op smart tv’s van het Koreaanse Samsung beschikbaar zal zijn. PlayStation Now is echter in Europa nog niet beschikbaar maar daar komt waarschijnlijk in 2015 verandering in.

Met de PlayStation Now-app op Samsung smart tv’s krijg je volgens de Koreaanse fabrikant toegang tot alle mogelijkheden van de dienst. Zo is het mogelijk multiplayer-games te spelen, worden games in de cloud opgeslagen en kun je achievements behalen. Op dit moment kunnen zo’n 200 games via de dienst van de Japanse fabrikant gespeeld worden. Voor het spelen van de games is echter wel een DualShock 4-controller vereist. Deze kan met een Samsung smart tv gekoppeld worden. Samsung toont de dienst op zijn smart tv’s tijdens CES 2015.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

peter vb

peter vb
24 december 2014 om 20:53

Kijk er naar uit.

Inloggen