Ook Microsoft verhoogt de adviesprijs van Xbox Series X

22 juni 2023 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Series X

Microsoft verhoogt de prijs van de Xbox Series X. Je moet straks meer betalen voor de spelcomputer van Microsoft.

In navolging van Sony, die eind vorig jaar al de adviesprijs van de PlayStation 5 met 50 euro verhoogde, komt ook Microsoft nu met een prijsverhoging. De adviesprijs van de Xbox Series X gaat met 50 euro omhoog naar 549,99 euro. Beide spelcomputers van de concurrenten hebben straks weer dezelfde adviesprijs. Microsoft heeft ook een versie van de spelcomputer zonder disclade, de Xbox Series S. Hier gaat de prijs niet van omhoog. Deze versie van de spelcomputer heeft een adviesprijs van 299 euro en dat blijft voorlopig ook zo.

In een statement bij The Verge laat Microsoft weten dat ze jarenlang de prijs hebben weten te drukken, maar dat de marktomstandigheden er nu om vragen om de prijs te verhogen. De prijs van de spelcomputer gaat met 50 euro omhoog vanaf 1 augustus. Je kunt er dus nu nog van profiteren en de Xbox Series X aanschaffen voor die datum.

Ook Xbox Game Pass wordt duurder

Ook de abonnementsdienst Xbox Game Pass wordt duurder. Vanaf 6 juli gaat de prijs van Xbox Game Pass Ultimate en Game Pass omhoog. Xbox Game Pass Ultimate gaat met twee euro omhoog naar 14,99 euro per maand. Het basisplan Xbox Game Pass gaat met één euro omhoog en gaat 10,99 euro kosten. De prijs voor PC Game Pass gaat niet veranderen. Ben je al abonnee op Game Pass, dan gaat de prijsverhoging pas in op 13 augustus. Voor nieuwe leden start de prijsverhoging dus al op 6 juli.

8.5
550×496

Beoordeling
Xbox Series X

Pluspunten
  • Backward compatibility
  • Toekomstbestendige hardware
  • Ray tracing
  • Snelle laadtijden
  • 60 en 120 fps
  • Stoer en speels design
Minpunten
  • Geen oplaadkabel voor controller meegeleverd
  • Veel technische zaken om rekening mee te houden
  • Geen exclusieve games bij lancering
  • Voelt niet 'nieuw'

Beoordeling Xbox Series X

De Series X is voornamelijk bedoeld voor de mensen die al flink wat tijd en plezier geïnvesteerd hebben in het Xbox-ecosysteem en een flinke bibliotheek aan games opgebouwd hebben. Het maakt dan niet uit of die games fysiek of digitaal zijn. De ondersteuning voor vier generaties aan videogames is namelijk het sterkste punt van de console. Heb je niet zo veel Xbox-, Xbox 360- en / of Xbox One-games, dan kun je misschien nog even wachten met de aankoop. Maar heb je dat wel, dan is het een no-brainer dat je de console in huis haalt. Want dan speel je de beste versie van die videogames.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xbox Series X

Reacties (0)