Ook Coldplay’s nieuwe album komt nog niet naar Spotify

04 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
spotify-new-logo

De band Coldplay heeft laten weten dat hun nieuwste album, A Head Full of Dreams, niet meteen op de muziekstreamingdienst Spotify verschijnt. Dit heeft mogelijk niets met de move van zangeres Adele te maken, die haal album helemaal niet beschikbaar maakt op de dienst.

Coldplay’s nieuwe album komt niet naar Spotify

Ook Coldplay’s nieuwste album, A Head Full of Dreams, komt niet meteen naar de muziekstreamingdienst Spotify. Eerder bracht de band twee andere albums ook pas veel later naar Spotify toe. Coldplay geeft aan te kiezen voor deze strategie, vanwege de gratis te gebruiken versie van Spotify; A Head Full of Dreams verschijnt namelijk wel op Apple Music (en mogelijk ook op Tidal). Eerder gaf Adele al aan haar nieuwe album, 25, helemaal niet uit te brengen op welke muziekstreamingdienst dan ooit, want het levert weinig geld op.

Kenners van de industrie hadden verwacht dat Coldplay zijn nieuwe album niet beschikbaar zou maken op een streamingdienst, nadat Adele aangaf haar album alleen te koop aan te bieden. Maar het is niet de revolutie die verwacht werd, aangezien A Head Full of Dreams dus wel te beluisteren is via andere muziekstreamingdienst en mogelijk dus in een later stadium wél op Spotify wordt uitgebracht. In dit geval herhaalt Coldplay simpelweg de zetten die het in het verleden ook heeft gezet, waarschijnlijk omdat die wél geld in het laatje brengt.

Update 8 december: Spotify heeft inmiddels laten weten dat A Head Full of Dreams vanaf 11 december op de muziekstreamingdienst te beluisteren is.

Reacties (0)