NLziet: Gezamenlijke streamingdienst van Publieke Omroep, RTL en SBS

15 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
RTL-XL-retina

Eerder deze week kondigde de Publieke Omroep nog aan met een eigen streamingdienst, NPO Plus, te komen en vandaag maakt de NPO samen met twee commerciële zenders bekend een gezamenlijke dienst te starten.

RTL, SBS en de NPO gaan samen een videostreamingdienst aanbieden die gaat onder de naam NLziet. Deze dienst combineert het aanbod van de video-on-demanddiensten Uitzending Gemist, RTL XL en Kijk. Alle programma’s van de dienst zijn tot maximaal een jaar terug te kijken en zijn ook allemaal van Nederlandse bodem. Series uit het buitenland worden niet via NLziet aangeboden. Daarbij willen de omroepen ook het tot 7 dagen vooruit kijken van bepaalde programma’s mogelijk maken.

Het belangrijkste voordeel van NLziet is dat alle content van Nederlandse aanbieders op één plek te vinden is en je dus niet meer tussen apps of websites hoeft te schakelen. Met één inlog kun je het aanbod van de drie verschillende VOD-platforms doorzoeken via de gezamenlijke zoekfunctie. De eigen diensten van RTL, SBS en de NPO blijven wel gewoon bestaan en video’s binnen NLziet worden ook binnen de omgeving van de betreffende omroep afgespeeld. Voor NLziet moet echter wel betaald gaan worden maar wat de kosten zijn is nog niet bekend.

Het aanbod van NLziet kan voorlopig alleen via een pc of laptop bekeken worden. Er zijn nog geen applicaties voor mobiele apparaten en Smart tv’s beschikbaar maar deze moeten volgend jaar verschijnen. De grote concurrent van NLziet, Netflix, biedt met name een groot aanbod uit het buitenland en kan voor een bedrag van 7,99 euro per maand onbeperkt gebruikt worden. SBS, RTL en de NPO willen middels de samenwerking een vuist maken tegen buitenlandse spelers.

Advertentie

NLziet gaat in januari 2014 van start en zal in eerste instantie gratis te gebruiken zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)