Nintendo Switch ondersteunt koptelefoons en speakers met bluetooth

15 september 2021 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-oled-1

Nintendo heeft uit het niets aangekondigd dat de Nintendo Switch ondersteuning aanbiedt voor bluetoothkoptelefoons en -speakers.

Het heeft vier jaar geduurd, maar dan heb je ook wat: de Nintendo Switch ondersteunt koptelefoons, oordopjes en speakers met bluetooth. Wanneer je één van die apparaten koppelt, dan hoor je de audio dus uit die externe producten komen. Je bent niet meer afhankelijk van een extra adapter of koptelefoon met draad en heb nu dus de vrijheid om te kiezen welk product je wil gebruiken.

Nintendo Switch met bluetoothaudio

Er staat wel een kanttekening bij de nieuwe optie. Wanneer je een bluetoothapparaat koppelt, dan kun je de Nintendo Switch met slechts twee draadloze controllers gebruiken. Ook ondersteunt het systeem geen microfoons via bluetooth. Dat laatste is niet heel vreemd: voicechat ligt namelijk in handen van de gratis app die je downloadt voor je smartphone. Dat gebeurt dus sowieso niet op de spelcomputer van het bedrijf (in veel gevallen).

Nintendo laat weten dat je tot tien verschillende bluetoothapparaten opslaat op je Nintendo Switch. Wil je dus soms van audio-output wisselen, dan regel je dat zonder al teveel gedoe. De nieuwe mogelijkheden zijn beschikbaar voor de reguliere Switch en de Switch Lite, en waarschijnlijk ook voor het aanstaande oled-model. Je vindt de optie voor het aansluiten van bluetoothaudio binnen de geluidsinstellingen van het apparaat. Wanneer je de functie activeert, dan verschijnt in beeld hoe je de koptelefoon, speaker of oordoppen koppelt.

Advertentie

Voor meer informatie over de nieuwe firmware-update, kun je terecht op de supportpagina van Nintendo.

Reacties (0)