‘Nintendo brengt volgend jaar geüpgradede Nintendo Switch uit’

25 augustus 2020 1 Minuut 1 Reacties
nintendo-switch

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Nintendo volgend jaar dan echt een geüpgradede versie van de Nintendo Switch uit. Het nieuwe model moet vroeg in 2021 verschijnen, aldus bronnen uit de bevoorradingsketen, maar een precieze releasedatum is nu niet bekend.

Geüpgradede Nintendo Switch in 2021

Het nieuws komt bij Economic Daily News en Bloomberg vandaan. Dit wordt mogelijk de eerste, echte prestatie-upgrade voor de Switch, aldus Bloomberg. Die site meldt dat Nintendo onder meer gekeken heeft naar rekenkracht en ondersteuning voor 4K, terwijl Economic Daily News laat weten dat de “visuals” verbeterd zijn. Nintendo heeft al nieuwe versies van de Switch uitgebracht: eentje met een betere accu en een minder energieslurpende processor en natuurlijk de Switch Lite, de consolevariant die alleen een handheld is.

Het nieuwe Nintendo Switch-model wordt samen met een aantal sterke games gelanceerd. Mocht dat kloppen, dan verklaart dat het magere game-aanbod van Nintendo van nu. De eerste maanden van de console kenden sterke releases, maar die trein is inmiddels minder hard gaan denderen. Dat Nintendo die games voor een nieuwe Switch-versie zou bewaren, klinkt aannemelijk. Dat is een slim, zakelijk besluit. Zo weten we niet wat Nintendo precies voor de feestdagen gepland heeft, wanneer Xbox Series X en PlayStation 5 verschijnen.

We weten in elk geval dat we in oktober de heruitgave van Pikmin 3 mogen verwachten. Ook werkt Nintendo al een tijd aan Metroid Prime 4 en The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. Het lijkt niet aannemelijk dat die game al vroeg in 2021 zal verschijnen, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Nintendo vriend en vijand verrast met een release die niemand zag aankomen. In ons meest recente game-overzicht kun je lezen welke games je nu op je Switch – of op je PlayStation 4 of Xbox One – kunt spelen en waarom.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jos

Jos
28 augustus 2020 om 12:28

Dit zou echt super zijn! Ik wil nog de Switch kopen maar wachtte eigenlijk tot hij wat voordeliger zou worden. (Hoorde van de framedrops bij Zelda en baalde hier een beetje van)
Ik zou het zeker een meerwaarde vinden!

Inloggen