Nieuwe Netflix Original is een dystopische thriller in Brazilië

07 augustus 2015 1 Minuut 0 Reacties
netflix-original-drie-procent

Netflix heeft laten weten dat het met de productie begint van een nieuwe Netflix Original-serie, eentje die nogal deprimerend is. In deze serie zal slechts drie procent van de wereld weten hoe het is om in luxe te leven.

3%: de nieuwe Netflix Original-serie

Netflix heeft een nieuwe serie besteld, genaamd 3%. In 3% krijgen we te maken met een bleke, oncomfortabele en vooral dystopische (tegenovergestelde van utopische) toekomst waar het gros van de mensheid het zonder luxe moet doen en dus nooit zal weten hoe het is om prettig te leven. De Netflix Original-serie zal worden geproduceerd door de Braziliaanse studio Boutique Filmes en worden geregisseerd door Cesar Charlone (City of God) en zal de eerste originele Netflix-serie zijn die volledig wordt geproduceerd in Brazilië.

Het idee voor de serie 3% bestaat al een flinke tijd. In 2011 werd er een driedelige pilot gepubliceerd op YouTube, al was dat met een andere regisseur achter de camera. In 3% krijgt de bevolking te maken met slechts één kans zichzelf te bewijzen, om zodoende te kunnen ontsnappen aan een leven vol ellende, maar uit de praktijk blijkt dat slechts drie procent daartoe in staat is – meer weten we helaas nog niet. 3% begint met filmen aan het begin van 2016 en zal later volgend jaar op de videostreamingdienst te zien zijn.

Hoewel de serie 3% de eerste Braziliaanse show wordt voor de streamingdienst, is het niet Netflix’ eerste internationale productie. Zo werkte de dienst eerder al aan een Spaanstalige komedieserie, genaamd Club de Cuervos, dat volledig gefilmd is in Mexico, komt er later dit jaar nog een Frans drama genaamd Marseille uit en hebben natuurlijk ook nog de dramaserie Narcos, die geproduceerd is door een Noord-Amerikaans team, onder leiding van een Latijnse regisseur. In Narcos spelen voornamelijk ook alleen Latijnse acteurs.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)