Netflix toont trailer van volgende hit Shadow and Bone

01 maart 2021 1 Minuut 0 Reacties
netfix-shadow-and-bone

Netflix zoekt constant naar zijn volgende hit. Mogelijk heeft de dienst die gevonden in de aankomende fantasyserie Shadow and Bone.

Mogelijk wordt de fantasieserie Shadow and Bone de volgende hit van Netflix, die in de voetsporen treedt van The Witcher en Stranger Things. Er is nu een eerste trailer beschikbaar van de serie, waarin we kennismaken met het hoofdpersonage.

Shadow and Bone op Netflix

Het hoofdpersonage is Alina. Ze is een kaartenmaker die ontdekt dat ze een speciale gave bezit. Met die gave kan ze voorkomen dat de wereld opgeslokt wordt door pure duisternis die The Fold genoemd wordt.

Shadow and Bone is een verfilming van een boekenserie die geschreven is door Leigh Bardugo. In het eerste boek kom je terecht in het zogenaamde Grisha-universum. Dat is een wereld waarin verschillende mensen beschikken over verschillende vaardigheden. In de echte wereld zou je dat omschrijven als magie, maar in deze wereld wordt het ‘small sciences’ genoemd. Het boek is immens populaire onder jongeren die gebruikmaken van Tumblr en TikTok.

Advertentie

Het Grisha-universum bestond aanvankelijk uit drie boeken: Shadow and Bone, Siege and Storm en Ruin and Rising. Daarna verscheen nog de Crooked Kingdom-serie, waaronder meer het populaire Six of Crows onderdeel van uitmaakt. Mocht dit inderdaad de volgende hit van Netflix worden, dan heeft de videostreamingdienst dus meer dan genoeg materiaal voor meer seizoenen en mogelijke spin-offs.

Het eerste seizoen van de nieuwe Netflix-serie is vanaf 23 april te zien.

Reacties (0)