Netflix test slaaptimer op Android: stream stopt dan vanzelf

01 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
Films 2020 I’m Thinking of Ending Things

Netflix test momenteel wereldwijd een nieuwe functie op Android. Het gaat om een slaaptimer, die een stream automatisch stopt.

De nieuwe slaaptimer van Netflix biedt vier verschillende timers aan. Zo kun je instellen dat een stream (je serie, film of documentaire) na vijftien, dertig of 45 minuten stopt. Ook kun je instellen dat de videostreamingdienst stopt op het moment dat je huidige aflevering afgelopen is.

Netflix test slaaptimer

Nadat de tijd op de timer verstreken is, dan stopt de Netflix-app ook. Dat moet ervoor zorgen dat je accu ook niet een al te grote klap krijgt. Bovendien is het handig om zeker te weten dat je niet ineens een aflevering of andere belangrijke informatie mist.

Momenteel wordt de nieuwe slaaptimer alleen getest met een handjevol Android-gebruikers, wereldwijd. Het bedrijf is voornemens de functie breder uit te rollen. Niet alleen naar meer mensen, ook naar meer soorten apparaten. Denk dan aan televisies of computers (aangezien mensen daar ook nog wel eens achter in slaap vallen). Ook hangt het van het gebruik af. Gebruikt niemand de functie, dan houdt het snel op.

Advertentie

Mocht je onderdeel zijn van de testgroep, dan zie je voortaan rechts bovenin binnen de Netflix-app op Android een extra knop genaamd Timer. Tap daarop en kies één van de vier beschikbare opties uit.

Verder moet je er rekening mee houden dat de functie vooralsnog alleen beschikbaar is voor profielen voor volwassenen. Profielen voor kinderen hebben dus nog geen toegang tot de slaaptimer.

Streamingtips

Als je wil weten wat je het beste kunt bekijken op Netflix, zodat je daarmee in slaap kunt vallen, check dan onze nieuwe rubriek Streamingtips. We hebben inmiddels drie artikelen geschreven. Het overzicht van onze Streamingtips vind je op deze pagina. In die rubriek behandelen we ook andere videostreamingdiensten, met name Disney+ en Amazon Prime Video. Mochten andere diensten, zoals Videoland of Apple TV+ echt iets tofs hebben, dan geven we daar ook aandacht aan.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)