Netflix start test met eerste games op Android in Polen

27 augustus 2021 1 Minuut 0 Reacties
Netflix logo

Netflix zet z'n eerste stappen in de videogamemarkt door abonnees twee Stranger Things-games te laten spelen op Android in Polen.

Vanaf deze week kunnen abonnees van Netflix in Polen twee games spelen op Android: Stranger Things 1984 en Stranger Things 3. Het bedrijf laat weten dat er nog een hoop werk aan de winkel is en dat de games geheel gratis speelbaar zijn (mits je een abonnement hebt): er zijn geen advertenties en ook geen digitale aankopen.

Netflix betreedt de gamesmarkt

Wanneer Netflix games uitbrengt, dan verschijnen die in je thuisfeed. Wanneer je dan op zo’n game tapt, zo legt het Poolse kanaal uit, dan krijg je meer informatie te zien over de game in kwestie en kun je op een knop tappen om de game te downloaden. Die games staat in Google Play, de digitale winkel op Android. Je kunt ze dus ook gewoon los vinden, mocht je dat niet via de app van de videostreamingdienst willen doen.

Advertentie

Wanneer je een game gedownload hebt en je opent hem, dan word je gevraagd om in te loggen met je account van Netflix. De games zijn digitaal op je apparaat aanwezig en worden dus niet vanuit de cloud gestreamd. Vooralsnog is niet duidelijk wanneer het bedrijf de functionaliteit naar andere landen brengt.

Wil je weten welke toffe films en series Netflix wekelijks online gooit? Of wil je weten wat Amazon Prime Video en Disney+ allemaal uitspoken? Elke week verschijnt Streamingtips op FWD, om 15:00 uur op de vrijdagmiddag. Check hier het overzicht, waar de nieuwe editie vanzelf aan toegevoegd wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)