Netflix brengt high dynamic range en Dolby Vision naar Android

09 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
Dolby-Vision

De G6 van LG lijkt vooralsnog de enige telefoon waarop bepaalde content van Netflix bekeken kan worden met high dynamic range en Dolby Vision.

De content met high dynamic range en Dolby Vision van Netflix kan binnenkort ook bekeken worden op mobiele telefoons. De optie wordt toegevoegd aan de 5.0-versie van hun Android-app.

High dynamic range op klein scherm

Op de officiële website van Netflix staat te lezen dat de G6 van LG (lees ook onze recensie) momenteel de enige Android-telefoon is die na installatie van de aankomende 5.0-versie direct overweg kan met zowel high dynamic range als Dolby Vision. De Samsung Galaxy S8 (lees hier meer over het model) is de enige andere telefoon die, hoewel hij geen ondersteuning biedt voor Dolby Vision, eveneens uit de voeten kan met high dynamic range. Toch wordt deze Samsung-telefoon opvallend genoeg (nog) niet genoemd op de officiële site van Netflix. Beide telefoons hebben een redelijk brede display en vergelijkbare aspect ratio’s. Lees ook meer over high dynamic range op tablets en smartphones.

High dynamic range wordt ook wel afgekort tot HDR. Met de techniek wordt de helderheid en het contrast verhoogd, waardoor lichte objecten helderder worden en donkere objecten nog diepere zwartwaarden krijgen. Op die manier moeten subtiele details nog beter zichtbaar worden. Ook het kleurenbereik van HDR is groter. Dolby Vision zorgt eveneens voor een hogere helderheid, een hoger contrast en meer dynamische kleuren. Deze techniek moet echter al vanaf de productie van de content gehandhaafd worden. Het aanbod van Netflix-content in high dynamic range en Dolby Vision is momenteel ook nog niet bijzonder groot, het werd recentelijk onder meer toegepast op de Marvel-series.

Eigenaars van een G6 van LG behoren vooralsnog dus tot de enigen die straks ook op een klein scherm content met HDR en Dolby Vision kunnen bekijken via Netflix. Wanneer de Netflix-app 5.0 voor Android precies verschijnt is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)