‘Netflix-applicatie voor de Nintendo Switch is helemaal klaar’

19 september 2017 1 Minuut 2 Reacties
netflix-nintendo-switch

Als we de nieuwe geruchten mogen geloven, dan heeft videostreamingdienst Netflix een app klaargestoomd voor de Nintendo Switch. Het enige waar de videostreamingdienst momenteel nog op zou wachten is goedkeuring van Nintendo.

Netflix op de Nintendo Switch – gerucht

Het succes van de Nintendo Switch legt een probleem bloot: veel gamers verwachten een tablet in huis te halen waar ook media op geconsumeerd kan worden. Maar niets is minder waar. Vooralsnog is de Nintendo Switch een gameconsole, en niet eentje die ondertussen ook kan dienen als multimedia-apparaat, zoals bijvoorbeeld de Xbox One en PlayStation 4. Nu heeft Nintendo wel betering voor de toekomst beloofd, maar zover zijn we helaas nog niet. Ondertussen lijkt Netflix echter niet stil te hebben gezeten.

De videostreamingdienst schijnt een app klaargestoomd te hebben, die klaar is voor publicatie op het gameplatform. Het enige waar het bedrijf nog op zou wachten, is de goedkeuring van Nintendo. Hoewel dat in theorie goed nieuws zou zijn (je kunt niet genoeg apparaten met Netflix hebben…), moeten we wel de kanttekening maken dat de Tegra X1-chip van de Switch niet in staat is video’s in 4K af te spelen. De chip zelf kan dat wel, maar de chip is nog geconfigureerd door Nintendo, om de batterijduur verder op te rekken.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.

Reacties (2)