Je PlayStation Network-account krijgt tweestapsverificatie

21 april 2016 1 Minuut 0 Reacties
psn-playstation-network

Binnenkort wordt PlayStation Network voorzien van tweestapsverificatie, waardoor je PSN-account in het vervolg beter beveiligd zal zijn. Sony heeft dit nieuws bevestigd, maar heeft nog niet aangekondigd wanneer we de extra beveiligingslaag mogen verwachten.

Je PlayStation Network-account beter beveiligen

Het PlayStation Network wordt voorzien van tweestapsverificatie. Dit nieuws is bevestigd door een woordvoerder van Sony, nadat enkele gamers het grondwerk voor deze extra laag beveiliging hebben opgemerkt in de nieuwste firmware voor de PS3, met het versienummer 4.80. De woordvoerder geeft verder aan dat de Japanse elektronicagigant binnenkort meer informatie bekendmaakt over de nieuwe feature en heeft nog niet laten weten wanneer we tweestapsverificatie kunnen verwachten voor PSN. Het hoeft niet lang meer te duren.

Met tweestapsverificatie stel je een twee apparaat in waar een code naartoe gestuurd kan worden, die je kunt gebruiken voor het inloggen op een profiel. Een aantal grote websites en diensten ondersteunt dit extra beveiligingsmiddel al, omdat er tegenwoordig een hoop persoonlijke en gevoelige informatie opgeslagen staat op zo’n account of profiel. Mocht iemand in je account willen komen, dan hebben ze dus een extra apparaat nodig, die alleen jij in je bezit hebt. Na al het gedoe rondom de hack van PlayStation Network, in 2011, is deze zet welkom.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)