Gratis muziekstreamingdienst van Amazon beschikbaar voor Alexa-gebruikers

19 april 2019 1 Minuut 0 Reacties
amazon-music-unlimited-duitsland

De gratis muziekstreamingdienst van Amazon is nu beschikbaar voor Alexa-gebruikers, maar alleen als je in de Verenigde Staten woont. De dienst is te gebruiken op de Echo-speakers, evenals de apparaten die ondersteuning aanbieden voor de stemassistent.

Gratis muziekstreamingdienst van Amazon met Alexa

Amazon heeft officieel zijn gratis muziekstreamingdienst gelanceerd in de Verenigde Staten, maar alleen voor gebruikers van stemassistent Alexa. Dat betekent dat je de dienst kunt gebruiken op de slimme Echo-speakers, maar ook op apparaten die de assistent van het online warenhuis ondersteunen. Met de dienst krijg je toegang tot de betere afspeellijsten en radiostations, terwijl je tussendoor naar advertenties moet luisteren. Met deze zet gaat Amazon direct het gevecht aan met de gratis versie van Spotify.

Spotify is tot op heden de enige muziekstreamingdienst met een gratis optie, die tevens wordt ondersteund met reclame. Hoewel Spotify meer muziek aanbiedt, heeft Amazon een andere middelen om klanten lekker te maken. Deze gratis optie kan ervoor zorgen dat meer mensen zich mengen in het ecosysteem van Amazon, omdat ze dan gaan voor een Prime-abonnement, toegang krijgen tot verschillende diensten en mogelijk zelfs Echo-apparaten kopen. Het is niet bekend of de gratis Alexa-dienst ook straks naar Nederland komt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)