Google Stadia laat gebruikers gameplay direct naar YouTube streamen

08 december 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-verzameling

Toen gamestreamingdienst Google Stadia aangekondigd werd, was het de bedoeling dat er een nauwe integratie met videodienst YouTube zou zijn.

Google Stadia en YouTube werken eindelijk samen

En die samenwerking, tussen Google Stadia en YouTube, wordt vanaf vandaag dan eindelijk uitgerold naar alle gebruikers. Het heeft even geduurd, zeker als je bedenkt dat het idee al bestaat sinds de aankondiging van de gamestreamingdienst. Het idee achter die integratie luidt als volgt. Op YouTube zou je op een advertentie kunnen klikken en dan meteen in een game kunnen stappen, YouTubers zouden hun kijkers kunnen uitnodigen om direct mee te kunnen doen en Stadia-spelers zouden met een druk op de knop een livestream kunnen beginnen.

Dit gebeurde allemaal niet toen Google Stadia gelanceerd werd. Echter, de meest belangrijke functie wordt dus vanaf nu wel uitgerold: met een druk op de knop, op de Stadia-controller, een livestream kunnen beginnen op YouTube. Het is niet duidelijk hoe lang het duurt voordat iedereen hier gebruik van kan maken. Voordat je echter kunt beginnen, dien je nog wel even je YouTube-account te linken aan de dienst. Daarnaast moet je ook nog wat instellingen nalopen voordat je echt live kunt gaan, maar desondanks lijkt het allemaal zo simpel te werken als beloofd.

9to5Google schrijft dat je je stream nog steeds een titel moet geven en dus wat instellingen moet tweaken (zoals aangeven of die door kinderen bekeken kan worden). Het is vooralsnog niet duidelijk of je ook meteen in 4k kunt streamen, zoals de aanvankelijke belofte luidde. Dit komt op een heel mooi moment, namelijk vlak voor de release van Cyberpunk 2077. Dit is een felbegeerde videogame die je ook op je consoles of pc kunt spelen. Echter, next-gen consoles zijn schaars en een game-pc bouwen kan duur zijn, waardoor dit voor veel mensen een redelijke optie kan zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)