YouTube ondersteunt video’s in 8k op Android TV met Android 10

26 november 2020 1 Minuut 1 Reacties
YouTube

Mocht je in het bezit zijn van een 8k-tv, dan is het goed om te weten dat YouTube op Android TV ondersteuning aanbiedt voor die content.

YouTube-video’s in 8k op Android TV

Dit is niet de eerste keer dat YouTube ondersteuning voor 8k-content uitrolt voor televisies. Eerder was het namelijk zo dat dezelfde ondersteuning uitgerold werd voor LG- en Samsung-televisies uit 2020 met 8k aan boord. Maar nu is dus ook Googles eigen Android TV aan de beurt. Het is en blijft soms nog een beetje gek dat Google eerst iets uitbrengt voor concurrerende platformen, maar het is niet ongehoord.

Voordat je echter video’s in 8k op je Android TV-televisie kunt bekijken, moet je er zeker van zijn dat je televisie voldoet aan de volgende eisen:

  • Uiteraard heb je een Android TV met 8k-ondersteuning nodig
  • Je Android TV-toestel moet tenminste Android 10 aan boord hebben
  • De Android TV-hardware moet de AV1-codec aan boord hebben (inclusief 8k-decoding)
  • De YouTube-app op je tv moet geüpdatet worden naar versie 2.12.08 (of hoger)

Op moment van schrijven is het onduidelijk of er ook maar één tv is die aan de bovenstaande eisen voldoet. Eerder dit jaar liet TCL wel weten dat de te verwachten 8k-ondersteuning voor de bekende videostreamingdienst uitgerold wordt naar de X915 in Europa. Echter, je hebt dus wel tenminste Android 10 nodig voor je televisie en de laatste keer dat iemand checkte of het al zover was, was dat niet het geval. De verwachting is in elk geval dat 8k-televisies met Android TV aan boord die in 2021 verschijnen, compatible zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
27 november 2020 om 18:52

Er zal niet veel een 8 K hebben. En de tv is nog niet zoveel 4 K te vinden laat staan 8 K. Denk dat het nooit zal komen om dat men traag is bij veel omroepen.

Inloggen