Google Stadia krijgt gamedemo’s die je speelt zonder abonnement

21 oktober 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-stadia-verzameling

Google Stadia wordt voorzien van enkele gamedemo's die je geheel gratis kunt uitproberen. Je hebt alleen een Stadia-account nodig.

Gamedemo’s op Google Stadia

Laten we eerlijk zijn: gamestreaming is nog niet echt op gang gekomen. Google doet zijn best met Google Stadia, Nvidia met Geforce en Amazon heeft inmiddels de Luna-dienst in bèta gelanceerd, maar heel veel impact hebben gamestreamingdiensten nog niet op de industrie. Het voordeel met een bedrijf als Google is dat er veel geld tegenaan gegooid kan worden om te kijken wat mensen wel over de streep trekt. Gamedemo’s zijn populair onder gamers (tenminste, toen ze nog bij games weggegeven werd), dus dit is iets wat de zoekmachinegigant nu uitprobeert.

Vanaf nu kun je de game Pac-Man Mega Tunnel Battle uitproberen op Google Stadia, geheel gratis. Je hebt geen Stadia Pro-abonnement nodig en hoeft ook geen creditcard te registreren, of iets dergelijks. De demo’s van de games blijven zeven dagen beschikbaar, dus je hebt redelijk wat tijd om te checken of het spel – of de dienst – iets voor je is. Wat je moet doen, is het volgende:

  • Je klikt op deze link om naar de Pac-man-game te gaan
  • Maakt eventueel een Stadia-account aan als je dat nog niet hebt
  • Je begint met spelen

Dit is een mooie poging van Google om gamestreaming aan de man te krijgen. De gebruikersbasis is niet heel groot, en daar bestaan wat zorgen over, dus is het goed om te zien dat je games in elk geval voor een deel kunt uitproberen. Kun je meteen checken of je internetverbinding goed genoeg is.

Advertentie

Verder verschijnt nu elk moment ook de demo van de game Humankind, terwijl we volgende week een demo van de Ubisoft-titel Immortals Fenyx Rising kunnen verwachten. Oh en nog een aanverwant, leuk nieuwtje: de game Star Wars Jedi: Fallen Order is vanaf 17 november speelbaar op de dienst.

Reacties (0)