Google Play Films ondersteunt HDR10+ op smart-tv’s van Samsung

21 augustus 2020 1 Minuut 1 Reacties
google-play-films-logo

Google Play Films is de volgende Samsung smart-tv-applicatie met ondersteuning voor de beeldstandaard genaamd HDR10+. De ondersteuning voor dit type content is nu wereldwijd beschikbaar. Dat is een welkome toevoeging, aangezien de markt van Play Films vaak behoorlijk versplinterd is als het gaat om functies en features.

Google Play Films op Samsung smart-tv’s

Vooral in Europa moet je vaak maar hopen op updates vanuit Google, die vooral rekening houdt met de Amerikaanse markt. Mocht je in het bezit zijn van een moderne Samsung smart-tv en gebruikmaken van Google Play Films, dan is de kans heel groot dat de app in kwestie reeds voorzien is van de update. Daardoor ben je dus in staat films te huren en te bekijken die HDR10+ ondersteunen. Eerder voegde Google zelf al ondersteuning voor de beeldstandaard toe aan de app op verschillende televisies.

HDR10+ is niet zomaar een standaard die Samsung ondersteunt. Het is een standaard die het bedrijf samen met Panasonic en 20th Century Fox (nu in handen van Disney onder de naam 20th Century) ontwikkeld heeft. Het is een open en gratis alternatief voor Dolby Vision, waar film- en seriemakers voor moeten betalen. Hierdoor kunnen veel meer filmmakers gebruikmaken van HDR, omdat ze er dus niets voor hoeven betalen. En dat komt de consument uiteindelijk ten goede, die dus kan genieten van een bredere kleurenbereik.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
22 augustus 2020 om 12:09

Heb ook de update op mijn lg oled gekregen voor google. Smart gedeelte word nog steeds geüpdate alle app hij is van 2017 C 7.

Inloggen