Google Play Films-app verdwijnt van Samsung-tv’s en meer apparaten

13 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
google-play-films-logo

Apparaten van Roku, LG, Samsung en Vivio moeten het vanaf juni aanstaande zonder de Google Play Films-applicatie gaan doen.

Google laat weten dat de Google Play Films-app zal verdwijnen van apparaten van Roku, Samsung, LG en Vizio. De laatste dag dat je de app op de mediaspelers of tv’s van die merken kunt gebruiken is 15 juni. De app is al niet meer beschikbaar op Google TV (een laag bovenop Android TV). Daar kunnen mensen films en series kopen via de Google Play Store en YouTube.

Google Play Films verdwijnt

Dit is niet de eerste keer dat Google een grote en bekende media-applicatie de deur wijst. Eerder werd Google Play Muziek namelijk al vervangen door YouTube Muziek, en dat ging niet geheel zonder problemen. Laten we dus hopen dat Google het dit keer iets beter aanpakt voor de mensen die hier consequenties aan kunnen ondervinden.

Vooralsnog lijkt het goed te gaan. Mocht je content gekocht hebben via Play Films, dan blijft die content van jou en gewoon beschikbaar. Je kijkt die content in het vervolg binnen de YouTube-applicatie die beschikbaar is op de apparaten van bovengenoemde merken. Video’s die je via de Google Play Store koopt, worden gekoppeld aan je Googleprofiel en zijn derhalve al jaren te bekijken via Play Films of YouTube.

Advertentie

Het lijkt er simpelweg op dat Google zijn appaanbod vereenvoudigt met deze zet en geen zin heeft in het onderhouden van twee apps waarmee je voor een groot deel hetzelfde kunt als gebruiker. Hier lees je meer over het besluit van het bedrijf.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)