Google Play Music werkt niet meer vanaf oktober

05 augustus 2020 1 Minuut 3 Reacties
google-play-music-logo-2016

Google heeft bekendgemaakt dat muziekstreamingdienst Google Play Music niet meer werkt vanaf oktober. De app en webversie werken dan niet meer. Je hebt vervolgens tot december om je gegevens over te zetten naar YouTube Music, de vervanger van de dienst.

Google Play Music houdt op te bestaan

Mocht je nog steeds de producten van Google willen gebruiken, dan is de overstap naar YouTube Music niet heel moeilijk. Daarvoor het Google namelijk een speciale tool in het leven geroepen, die de overgang heel simpel maakt. De tool brengt alles over: je geüploade muziek, je gekochte muziek, je afspeellijsten, je opgeslagen nummers en de data betreffende je luistergewoonten. Wees er wel op tijd bij, want na december wordt al die data verwijderd, aangezien Google Play Music dus niet meer werkt. Gelukkig is het geen strakke deadline.

Daarnaast vindt er nog een verandering plaats. Google verwijdert namelijk alle muziek uit Google Play, waardoor het niet meer mogelijk is losse albums te kopen, zoals dat nog wel kan bij Apple en Amazon. Je kunt nog wel elders muziek kopen en die nummers uploaden naar het Google Play Music-alternatief van YouTube; de winkel gaat in augustus dicht. Hoewel Google verder geen exacte data gegeven heeft voor het sluiten van de diensten, is de boodschap duidelijk: wil je nog iets regelen, dan moet je er dus snel bij zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Tom Hospes

Tom Hospes
23 oktober 2020 om 19:34

Ben er het niet mee eens je kan wel alles over zetten maar begrijp er niks van en ik kan nu niet meer zonder wifi naar mijn muziek luisteren vind het niet eerlijk Google heb die muziek van mij zelf cd’ s die ik zelf gekocht heb
Gr Tom

Inloggen
Poet

Poet
09 november 2020 om 18:12

Kwam er toevallig achter, kan ik net de boel overzetten. En als ik er niet toevallig achter was gekomen zou ik alles kwijt zijn. Geen fijne actie, zonder informeren van Google.

Inloggen
Aukje

Aukje
28 november 2020 om 12:00

Mooi bagger dus. Ineens is t verdwenen, geen melding gezien en het is nog niet december dus raar dat t nu niet meer kan. Inderdaad ook mijn eigen muziek van cd’sen die is nu weg. Slaat echt nergens op!

Inloggen