Gerucht: geen uhd-blu-rays meer met live-action-films van Disney

12 augustus 2020 1 Minuut 4 Reacties
starwarstheforceawakens

Disney trekt waar het om live-action-films gaat de stekker uit uhd-blu-rays. Het brengt animatiefilms nog wel op dit formaat uit, maar het is over voor alle overige filmgenres. Bill Hunt, hoofdredacteur van The Digital Bits schrijft dit naar aanleiding van gesprekken met mensen uit de retailsector. Disney heeft hierop nog niet gereageerd. Het gaat dus nog om een gerucht.

Uhd-blu-ray

Live-actionfilms van Star Wars, Marvel, 20th Century Studios en National Geographic komen dus niet meer uit op uhd-blu-ray. De laatste films zijn Hocus Spocus en Home Alone, die volgende maand verschijnen. Hoewel, er schijnt een uitzondering te worden gemaakt voor de Avatar-reeks en overige titels van regisseur James Cameron.

De reden voor Disney om dit te besluiten heeft volgens de geruchten te maken met de pandemie, maar bijvoorbeeld ook Disney+. Een streamingdienst groter maken werkt natuurlijk het beste als je content zo exclusief mogelijk is. Bovendien zou Disney volgens Hunt sowieso geen plan voor fysieke media hebben, waardoor deze simpelweg niet zo op de radar staan. Een derde reden is dat oudere live-actionfilms simpelweg niet zo goed gewaardeerd worden als nieuwere films.

Disney+

Disney+ is gelanceerd in november 2019 en beleefde zijn primeur zelfs in Nederland, waar we de dienst vooraf al hebben kunnen testen. Inmiddels zijn we 9 maanden verder en moet de dienst het vooral hebben van de kindercontent, Star Wars-serie The Mandalorian en de oude films (klassiekers, maar ook nieuwe Star Wars en Marvel).

Het is nog niet duidelijk of dit klopt en of dit alleen op udh-blu-ray van toepassing is, of ook gewone blu-rays.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Quint

Quint
12 augustus 2020 om 10:31

Inmiddels heeft The Digital Bits een reactie geplaatst van Disney waarin staat dat hun nooit van plan waren om te stoppen met fysieke media.
Ze bekijken het alleen per individueel geval waarop een bepaalde titel uitgebracht zal worden.

“There are no plans to discontinue releases in a particular format. We evaluate each release on a case by case basis and pursue the best strategy to bring our content into consumer homes across platforms that meet a variety of demands.”

Inloggen
Frans

Frans
12 augustus 2020 om 12:51

In Nederland brengt Disney geen Nederlandse ondertiteling uit op 4 k. Dus we kunnen het hier gewoon niet kopen alleen blue-ray is met Nederland. Maar 4 k krijgen we dus niet. Raar bedrijf dat Disney of dat de ondertiteling al aan wezig is op blue-ray HD. Over zetten is dan toch niet zo moeilijk over zijn bij Disney zeer domme mensen in dienst. Wel engels maar Nederlands verdommen ze gewoon te leveren voor dat geld waar voor je fysieke media koopt om goed beeld en geluid te hebben. Want streaming kan nooit aan een disk tippen meer dan 120 MB leest een 4 k speler wel is beeld en geluid ik wil ook alleen maar zeer goed beeld en alle geluid modes die er zijn kunnen draaien. Ik vind dit van Disney een grote fout die ze maken. 100 min punten voor zo n bedrijf.

Inloggen
Gerco

Gerco
16 augustus 2020 om 17:33

De meeste bedrijven hebben een strategie die er voor zorgt dat de economie om zeep geholpen wordt. Om dat te bereiken brengen ze producten uit waar veel mis mee is en vinden ze het vreemd als niemand ze wil kopen. In het geval van Disney is dat door bij de UBD het weg laten van de Nederlandse ondertiteling en bij de BD door geen object-based audio op de schijf te zetten.

Nu gebruiken ze ook de pandemie als excuus, terwijl dit kon en kan voorkomen dat servers door het vele streamen overbelast worden. Hoe dom ben je als je zo omgaat met klanten?

Inloggen
Maarten

Maarten
17 augustus 2020 om 19:05

Het is ook niet interessant om hele oude films over te zetten op 4k die niet in deze resolutie zijn opgenomen. Ik vind het er niet natuurlijk uitzien. Nieuwe films moeten toch echt wel naar 4k disks uitgebracht worden. Avengers Endgame is echt zo veel beter in UHD dan de full-hd versie. Het zou zonde zijn als deze en Star Wars en Pirates of the Caribbean bijvoorbeeld alleen nog maar in full-hd tezien zijn.

Inloggen