Gerucht: geen uhd-blu-rays meer met live-action-films van Disney

12 augustus 2020 1 Minuut 4 Reacties
starwarstheforceawakens

Disney trekt waar het om live-action-films gaat de stekker uit uhd-blu-rays. Het brengt animatiefilms nog wel op dit formaat uit, maar het is over voor alle overige filmgenres. Bill Hunt, hoofdredacteur van The Digital Bits schrijft dit naar aanleiding van gesprekken met mensen uit de retailsector. Disney heeft hierop nog niet gereageerd. Het gaat dus nog om een gerucht.

Uhd-blu-ray

Live-actionfilms van Star Wars, Marvel, 20th Century Studios en National Geographic komen dus niet meer uit op uhd-blu-ray. De laatste films zijn Hocus Spocus en Home Alone, die volgende maand verschijnen. Hoewel, er schijnt een uitzondering te worden gemaakt voor de Avatar-reeks en overige titels van regisseur James Cameron.

De reden voor Disney om dit te besluiten heeft volgens de geruchten te maken met de pandemie, maar bijvoorbeeld ook Disney+. Een streamingdienst groter maken werkt natuurlijk het beste als je content zo exclusief mogelijk is. Bovendien zou Disney volgens Hunt sowieso geen plan voor fysieke media hebben, waardoor deze simpelweg niet zo op de radar staan. Een derde reden is dat oudere live-actionfilms simpelweg niet zo goed gewaardeerd worden als nieuwere films.

Disney+

Disney+ is gelanceerd in november 2019 en beleefde zijn primeur zelfs in Nederland, waar we de dienst vooraf al hebben kunnen testen. Inmiddels zijn we 9 maanden verder en moet de dienst het vooral hebben van de kindercontent, Star Wars-serie The Mandalorian en de oude films (klassiekers, maar ook nieuwe Star Wars en Marvel).

Het is nog niet duidelijk of dit klopt en of dit alleen op udh-blu-ray van toepassing is, of ook gewone blu-rays.

Reacties (4)