Game of Thrones-makers werken aan sci-fi-serie voor Netflix

02 september 2020 2 Minuten 0 Reacties
netflix-shutterstock

Netflix kondigt aan dat Game of Thrones-makers David Benioff and D.B. Weiss werken aan een sci-fi-serie voor de videostreamingdienst. Het gaat om een verfilming van de trilogie The Three-Body Problem van de Chinese science-fiction-auteur Liu Cixin. Dit is het eerste project sinds de showrunners een contract bij Netflix tekenden.

Netflix kondigt eerste serie Game of Thrones-makers aan

In een statement over de beslissing deze boeken als basis te nemen voor de nieuwe serie, zeggen de Game of Thrones-makers het volgende op de blog van Netflix.

Liu Cixin’s trilogy is the most ambitious science-fiction series we’ve read, taking readers on a journey from the 1960s until the end of time, from life on our pale blue dot to the distant fringes of the universe. We look forward to spending the next years of our lives bringing this to life for audiences around the world.

De boeken werden eerst gepubliceerd in China in 2008 en werden later pas vertaald naar de Engelse taal. De boeken, beginnend met Remembrance of Earth’s Past, worden bejubeld om het feit dat ze zo gegrond zijn in de realiteit. Schrijver Liu weet veel af van technische en wetenschappelijke ontwikkelingen uit de echte wereld en weeft die kennis naadloos in zijn eigen verhalen. Het verhaal begint ergens in de jaren zestig, tijdens China’s Culturele Revolutie, en wijkt op een gegeven moment uit naar duizenden jaren in de toekomst waar mensen in staat zijn door de ruimte te reizen.

Naast David Benioff and D.B. Weiss werken ook onder meer Rian Johnson (bekend van Star Wars: The Last Jedi en Knives Out) en zijn productiepartner Ram Bergman aan het project (ter waarde van 200 miljoen dollar). Alexander Woo, bekend van zijn werk aan True Blood, is executive producer en schrijver. De belangrijkste partners in dit project zijn waarschijnlijk Cixin en zijn vertaler Ken Liu. Beide schrijvers van de boeken werken dus actief mee aan de serie.

De boeken vormen dus de basis voor een nieuwe Netflix-serie, maar meer dan dat is op moment van schrijven helaas niet bekendgemaakt. De deal tussen David Benioff and D.B. Weiss en Netflix werd eerder al door de videostreamingdienst aangekondigd.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)