Fabrikant Razer koopt Android-spelcomputer Ouya

16 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
ouya

De Noord-Amerikaanse fabrikant Razer heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de ooit populaire Android-spelcomputer Ouya heeft gekocht. Ouya was al op zoek naar een koper, aangezien het bedrijf op het randje van faillissement heeft gestaan.

Ouya nu eigendom van Razer

Het Noord-Amerikaanse bedrijf Razer, voornamelijk bekend van game-accessoires en de aankomende Android TV-spelcomputer en -mediaspeler Razer Forge TV, heeft laten weten Ouya te hebben gekocht, aangezien dat bedrijf op het randje van faillissement stond en dringend op zoek was naar een koper. Eerder deed het gerucht al de ronde dat Razer van plan was de ooit populaire Android-spelcomputer te kopen, maar dat was tot maandagavond nog niet bevestigd. De deal is al rond en Ouya is nu eigendom van Razer.

Ouya was één van de eerste grote videogamesuccessen op het crowdfundingplatform Kickstarter. Het idee van een Android-spelcomputer en -mediaspeler voor onder de televisie was op moment van lancering nog fris, nieuw en spannend, aangezien Ouya één van de eerste spelers op die markt was. De Ouya kostte ten tijde van lancering honderd dollar en euro, maar toen de console medio 2013 uitkwam, was de hardware alweer redelijk achterhaald. De Android-spelcomputer werd in de tweede helft van 2012 aangekondigd.

De 2,5 jaar heeft het team achter Ouya zich geconcentreerd op de software kant van het apparaatje, waardoor de user interface van de digitale winkel iets meer gebruiksvriendelijk werd en uiteindelijk zelfs opdook op Android TV-spelcomputers van andere fabrikanten. Ook kondigde het bedrijf aan jaarlijks abonnement aan waarmee je een selectie Ouya-spellen kon spelen. Maar Ouya heeft altijd geworsteld met een goed businessplan en moest de handdoek toch echt in de ring gooien toen Nvidia en Razer Android TV-consoles aankondigden.

Advertentie

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)