Eerste grote uitval bij Google Stadia na 2 uur verholpen

16 december 2020 2 Minuten 0 Reacties
google-stadia-verzameling

De gamestreamingdienst Google Stadia had dinsdagavond te maken met de eerste grote uitval sinds de lancering van de Google-dienst.

Google Stadia lag er voor twee uur uit

Het moest er een keer van komen: Google Stadia had dinsdagavond, voor het eerst sinds de lancering, last van een grote uitval, waardoor heel veel gamers niet bij de games konden die ze aangeschaft hebben. De problemen hielden ongeveer twee uur aan, zo blijkt uit een reactie van een Google-medewerker op Reddit.

De uitval was vooral merkbaar voor spelers in Groot-Brittannië en delen van Europa, waaronder Nederland. Spelers uit de Verenigde Staten hebben ook laten weten last te hebben gehad van de storing. Dat blijkt uit gegevens van de website DownDetector, waar iedereen kan melden wanneer een bepaalde dienst eruit ligt (vergelijkbaar met Allestoringen).

Spelers die last gehad hebben van de storing, laten weten dat games op Google Stadia niet verder komen dan het laadscherm. Soms lag het ook aan het spel: het ene spel wilde wel opstarten, terwijl andere games dus niet thuisgaven. Een belangrijke titel als Cyberpunk 2077 deed het bijvoorbeeld niet (terwijl dit nou juist zo’n beetje de enige versie is die níet tegen problemen aanloopt…).

Advertentie

Google liet al snel van zich horen in de eerdergenoemde subreddit en vroeg spelers wat informatie achter te laten, zodat het team op onderzoek uit kon gaan.

Hi everyone, thanks for your reports. The Stadia team is aware and actively investigating as we speak. I’ll keep you posted with the latest details. In the meantime, can you please answer the following questions:

– Where are you located?
– Which games are you trying to launch? Is it failing to launch some or all titles?

Die reactie werd vanaf dat punt geüpdatet met nieuwe informatie, zodat spelers precies wisten waar ze aan toe waren. In het verleden heeft Google Stadia vaker last gehad van korte momenten waarop de dienst niet beschikbaar was, maar dit was het eerste moment dat de uitval zo groot was. Als het goed is moet alles nu weer werken. Zo’n gamestreamingdienst kan z’n voordelen hebben (geen gedoe met hardware of drivers), maar ook duidelijke nadelen dus.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)