Eerste grote systeemupdate PlayStation 5 komt met diverse verbeteringen

14 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
playstation-5-foto-8

Vandaag rolt de eerste grote systeemupdate voor de PlayStation 5 uit. De update brengt verschillende verbeteringen met zich mee.

Vandaag, op 14 april, rolt de eerste grote systeemupdate voor de PlayStation 5 wereldwijd uit. Deze update komt met enkele veelgevraagde verbeteringen vanuit de community, ook al missen we zeker nog een aantal belangrijke functies. Zo kun je nu PS5 games naar de externe usb-opslag kopiëren. Voorheen kon dit enkel voor het opslaan en het spelen van PlayStation 4-games. Voor PS5-games geldt dat je ze wel kunt opslaan naar de externe usb-opslag, maar je kunt ze niet spelen. Daarvoor moet je ze eerst weer terug kopiëren naar de PlayStation 5. Heel veel schieten we hier dus niet mee op. Je kunt ook geen games direct downloaden naar een externe opslag. Overigens is het volgens Sony wel sneller om games vanaf een usb-opslag terug te kopiëren naar de console zelf dan om deze opnieuw te downloaden of te kopiëren vanaf een disc. Volgens Sony werkt het bedrijf nog wel aan verdere mogelijkheden via M.2 drives in de toekomst om via externe ssd’s de opslag verder te vergroten.

Diverse verbeteringen

Andere verbeteringen zijn voor Cross-generation Share Play. Gebruikers van PS4’s en PS5’s kunnen Share Play gebruiken zodat gebruikers van de oude console kunnen meekijken met de PS5-gebruiker of zelfs via Share Play de PS5-games proberen. Ook kun je straks makkelijk schakelen tussen een party en en je vriendenlijst. Notificaties kun je ook in- en uitschakelen voor de verschillende party’s waar je onderdeel van uitmaakt. Ook het pre-downloaden van games is straks mogelijk en zijn er nieuwe instellingen voor je trophies en statistieken. De PlayStation-app komt ook met nieuwe functies.

De volledige lijst van verbeteringen vind je op deze blogpagina van Sony. De systeemupdate voor de PlayStation 5 rolt vandaag wereldwijd uit.

playstation-5-console
Lees ook

Review: PlayStation 5 – een serieus next-gen gevoel


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)