De Razer Forge TV is een kleine Android TV-spelcomputer

06 januari 2015 1 Minuut 0 Reacties
razor-forge-tv-1

De Razer Forge TV is een kleine krachtige Android TV-spelcomputer, waar je een controller, toetsenbord en muis op kunt aansluiten. De console en de controller zijn in één pakket te koop, het toetsenbord en de muis in een ander pakket.

Razer Forge TV met Android TV

Het is al sinds de zomer van 2014 bekend dat Razor met een Android TV-spelcomputer aan komt zetten en vandaag is het apparaat dan tentoongesteld. De Razer Forge TV heeft onder de motorkap een Snapdragon 805-processor, Adreno 420 gpu, 2GB aan werkgeheugen, een HDMI 1.4-uitgang, beschikt over wifi en bluetooth en usb 3.0. Het interne geheugen blijft steken op 16GB. In principe werkt de Razor Forge TV het zelfde als de Nexus Player van Google, maar het heeft één unique selling point dat de Nexus Player niet heeft.

De Razer Forge TV is namelijk in staat om games te streamen vanaf je pc. En in tegenstelling tot de Nvidia Shield gaming-tablet, maakt het niet uit of je hardware hebt van Nvidia of AMD. Je speelt die games met een speciale bluetooth-controller of de zogenaamde lapboard genaamd de Turret: een combinatie van toetsenbord en muis, die je op je schoot kunt houden. De muis valt niet van het bord af door een magneet. Wanneer je je smartphone met een clip bevestigd aan de controller, kun je ook op die manier gamen op een vertrouwde manier.

De Razer Forge TV streamt games onder andere vanuit je Steam-, Battle.net-, Uplay- en Origin-bibliotheek en kan nagenoeg elke game in 1080, zonder vertragingen, op het scherm in je huiskamer weergeven. Wanneer de Razer Forge TV naar Europa komt, is nog niet bekendgemaakt. In Noord-Amerika kost de console 100 dollar en de controller 80 dollar, maar wanneer je die hardware in één pakket koopt, kost het je 150 dollar. De Turret gaat 130 dollar kosten, maar brengt wel de pc-game-ervaring in je huiskamer.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)