De beste series om te bingewatchen tijdens de lockdown

23 december 2020 8 Minuten 1 Reacties
Euphoria

We hebben momenteel meer tijd te besteden thuis. We kunnen niet meer uit eten, niet meer naar de bioscoop en zien minder mensen. Gelukkig staan streamingdiensten vol entertainment. We helpen je een keuze te maken.

De bioscopen zijn dicht, we weten niet meer hoe een theater er van binnen uitziet en voor entertainment kunnen we tijdens de lockdown ook niet naar een museum. We moeten ons even een paar weken thuis vermaken, maar met de vele streamingdiensten die we in Nederland tot onze beschikking hebben gaat dat heel makkelijk. Voor elke situatie en elke stemming kunnen wij wel een geschikte serie bedenken. We presenteren: series om te bingewatchen tijdens de lockdown.

Als je kantoor mist

Heerlijk dat je nu tijdens werktijd je was kunt doen, maar zelfs de mensen die het grootste deel van de dag met oordopjes inzitten geven het inmiddels toe: je mist toch dat praatje bij de koffie-automaat, die running joke die je maar blijft achtervolgen en sowieso het sociale aspect en de energie van collega’s. Op Amazon Prime Video kun je de Amerikaanse variant van The Office kijken. Deze komedieserie bestaat uit 152 afleveringen van ongeveer 20 tot 25 minuten (9 seizoenen) en is onder meer de bakermat geweest van komedietalenten Chris Pratt en Mindy Kaling. Echter valt vooral Steve Carell op, die in deze mockumentary-serie een overenthousiaste manager in een vrij standaard kantoor speelt. Hij schudt de boel graag op en dat zorgt vaak voor een aaneenschakeling van momenten vol plaatsvervangende schaamte, maar ook schuddebuiken van het lachen.

The-office

Als je houdt van superhelden

Misschien verwacht je dat we voor iemand die van superhelden houdt kiezen voor Disney+ met al zijn Marvel-content, maar niets is minder waar. Amazon Prime Video heeft The Boys, een serie waarin superhelden eigenlijk maar naarlingen zijn. Ze maken constant op slinkse wijze gebruik van alles wat hun krachten te bieden hebben en dat is dus niet altijd voor het goede doel. De antihelden zijn te zien in twee seizoenen, maar er is een derde seizoen in de maak. Mocht je nog niet overtuigd zijn: Karl Urban zit er ook in, dus actie gegarandeerd.

The-Boys

Als je in één dag een hele serie wil kijken

Nu wil je als het goed is het huis al niet uit vanwege de pandemie, maar als je zeker wil zijn dat je huisgenoten en jij graag binnenblijven, bingewatch dan in één dagje de hele reeks Chernobyl. Deze HBO-serie gaat over de kernramp in Oekraïne in 1986. Hierin zien we Jared Harris in een schitterende rol als onderzoeker die steeds verder in de ramp wordt gezogen die inmiddels bekend staat als ‘Chernobyl’. Deze serie sluipt in je hoofd en gaat er de eerstkomende tijd niet uit. Hoe er in eerste instantie op het incident in de kernreactor werd gereageerd is al een schok, maar Chernobyl neemt je steeds dieper mee in de bizarre situaties die er ontstonden door de ramp. De serie is -en blijft- 1 seizoen van 5 afleveringen, maar het voelt als zoveel meer.

HBO-chernobyl

Als je wel houdt van onvoorspelbaarheid

Als er een wereld tot de verbeelding spreekt, dan is dat wel die van de maffia. De manier waarop mensen met elkaar omgaan, de wijze waarop ze zich kleden, de criminele activiteiten die soms schaamteloos onder de neus van de politie plaatsvinden: HBO-serie Boardwalk Empire weet het maffialeven enorm aantrekkelijk neer te zetten. De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten en speelt zich af in de roaring twenties van de vorige eeuw. De serie is steengoed geschreven (regisseur Martin Scorsese is producent), bevat prachtige decors en outfits en is vooral enorm verrassend. Als iemand bij hoofdpersonage en ‘don’ Nucky Thompson (gespeeld door Steve Buscemi) in de buurt komt, dan weet je nooit wat de machtige man doet. Boardwalk Empire bestaat uit 56 afleveringen (5 seizoenen) en daar blijft het ook bij.

Boardwalk-empire

Als je van tech houdt

Misschien kan deze serie ervoor zorgen dat je heel anders gaat kijken naar je smarthomeproducten in huis, maar je kunt maar beter zijn voorbereid. Mr. Robot is de break-outrol van Rami Malek. Hij speelt in deze serie een beveiligingsexpert die door Mr Robot wordt gevraagd mensen schuldenvrij te maken door te hacken. Dat doe je natuurlijk niet even op het Wifi-netwerk van de plaatselijke Starbucks. Hoe je dat wel doet en wat er allemaal bij komt kijken, dat zie je in Mr. Robot, waarvan alle vier de seizoenen op Amazon Prime Video te zien zijn.

Mr-Robot

Als je veel tijd hebt

Het is een veelgeprezen serie die we toch graag blijven aanraden: Mad Men. Deze reeks is niet extreem duister of extreem grappig, maar kijkt weg als een speelfilm. Heerlijk, want dat maakt hem aantrekkelijk voor een grote groep mensen. Of je deze serie nu kijkt door het geweldige sfeertje van de jaren 50/60, of dat je kiest om je compleet te laten inpakken door de charme van hoofdpersonage Don Draper (Jon Hamm): er is eigenlijk voor elk wat wils. Het bevat grappige momenten, slimme en iconische reclamepitches en vooral een optekening van een kantoorleven waarvan sommigen alleen kunnen dromen. Whiskytje erbij en genieten van de intrige en de lompheid van de mannen van het reclamebureau in Mad Men. Alle zeven seizoenen (92 afleveringen) zijn te zien op Amazon Prime Video.

Mad-men

Als je openstaat voor deprimerend en duister

Actrice Zendaya won niet voor niets een Emmy voor haar rol in Euphoria. Laat je niet afschrikken door het feit dat dit een tienerdramaserie is, want hij is juist zeer geschikt voor volwassenen. Er komt een groot scala aan moderne omgangsvormen en de problemen die daarbij komen kijken voorbij in deze serie, die verder een enorm duistere ondertoon kent. De soundtrack is meeslepend, het acteerwerk is fantastisch en af en toe weet de serie enorm te shockeren. Euphoria is nog in volle gang, want er komt een tweede seizoen, maar het eerste seizoen van 9 afleveringen staat op HBO.

Euphoria

Als je behoefte hebt aan een knusse sfeer

De muziek is prachtig, de locatie is prachtig en de taal is prachtig: Downton Abbey is zo Brits als het maar zijn kan. In deze serie volgen we de familie Crawley. Een rijke familie die regelmatig wordt geconfronteerd met drama en in wiens huishouden de groep dienstmeisjes en butlers een familie op zich vormen. Ook inclusief drama. Vergis je niet, het is tegelijkertijd ook vaak een gezellige, grappige en aandoenlijke serie. Kortom, je wordt compleet meegevoerd naar het Engeland van begin vorige eeuw. Alle 52 afleveringen (6 seizoenen) staan op Amazon Prime Video.

Downton-abbey

Als je vooral graag iemand anders hard ziet werken

The Handmaid’s Tale, dat klinkt als een ouderwetse serie, maar dat is het allerminst. Deze reeks speelt zich af in de toekomst, een toekomst waarin bijna alle vrouwen geen kinderen meer kunnen krijgen. De vrouwen hebben geen rechten en zeker zij die nog wel zwanger kunnen raken, worden als legbatterijkippen gebruikt door welvarende families. Offred (gespeeld door Elisabeth Moss) is de vrouw die we volgen in The Handmaid’s Tale: ze is vruchtbaar en ze is op zoek naar haar dochter, iets wat niet makkelijk blijkt in een wereld met geheel nieuwe regels, normen en waarden. Er zijn inmiddels drie seizoenen van in totaal 36 afleveringen, te zien op Videoland. Er komt een vierde seizoen in 2021.

Handmaids-tale

Als je je soms afvraagt of je je slimme robot wel kunt vertrouwen

Waar Mr Robot technologie puur vanuit een hack-oogpunt bekijkt, doen de makers van Black Mirror dat met een iets heftige inslag. Black Mirror is science-fiction, maar bijna elke aflevering schetst een toekomstbeeld waarin technologie een enorm grote rol in ons leven is gaan spelen. Dat doet het natuurlijk nu al, maar dat kan nog veel verder gaan. Black Mirror zet je aan het denken over je social media-gebruik, maar ook over hoe vaak je op je telefoon kijkt en hoe ‘maakbaar’ mensen en robots eigenlijk zijn. Er zijn van deze dystopische serie inmiddels 5 seizoenen (22 afleveringen), die je allemaal kunt vinden op Netflix. Of er nog een zesde seizoen komt is onbekend, wel is er een interactieve film op de rode N te vinden genaamd Bandersnatch.

Black-mirror

Met deze series kom je de lockdown hopelijk iets beter door. Wil je meer entertainment nieuws en tips? Bekijk dan ons Entertainment Channel.

videoland
Lees ook
Entertainment 31 mei 2020

Is Videoland de moeite waard? Dit wil je weten over de dienst

Reacties (1)