Cloudsaves Nintendo Switch worden 180 dagen bewaard na aflopen abonnement

26 september 2018 1 Minuut 0 Reacties
nintendo-switch-games

Nintendo laat weten dat cloudsaves niet meteen verwijderd worden wanneer je abonnement op Switch Online afloopt. Je krijgt 180 dagen de tijd om opnieuw een abonnement af te nemen; na dat half jaar zullen de opgeslagen bestanden echter wel verwijderd worden.

Cloudsaves op Nintendo Switch zijn veilig

In een interview met gamewebsite IGN heeft Nintendo bekendgemaakt dat het niet zo is dat de met Nintendo Switch Online aangemaakte cloudsaves (opslagbestanden die je hebt geüpload naar de cloud vanaf je Nintendo Switch) niet meteen worden verwijderd wanneer je niet op tijd je abonnement verlengt. Net als met PlayStation Plus van Sony krijgen spelers een half jaar (180 dagen) de tijd om opnieuw een abonnement af te nemen. Doe je dat niet, dan verlies je de toegang tot die bestanden — en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Ben je van plan om niet opnieuw zo’n abonnement af te sluiten, dan verlies je wel toegang tot je cloudbestanden. Ook is het zo dat ze na dat half jaar worden verwijderd door Nintendo. Dit nieuws staat wel haaks op het bericht dat Nintendo op zijn eigen website heeft staan, waaruit op te maken valt dat cloudsaves niet buiten het abonnement om kunnen worden bewaard. Maar nu is er dus bevestiging dat dit wel het geval is, dus ben je niet verplicht, mits je je savebestanden ook lokaal opslaat, het abonnement af te nemen voor je savebestanden.

Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Dan kun je altijd onze recensie er nog eens op naslaan. Daarnaast publiceren we een aantal keer per jaar een overzicht van de beste games die je kunt spelen en uiteraard komen Nintendo Switch-spellen ook aan bod. Ons meest recente overzicht, op moment van schrijven, kun je hier, in de vorm van deel 7a en deel 7b, terugvinden.

Reacties (0)