Apple TV+ krijgt nieuwe dramaserie met Brie Larson in de hoofdrol

25 januari 2021 2 Minuten 0 Reacties
apple-tv-plus

Apple TV+ krijgt binnenkort een nieuwe dramaserie met Captain Marvel-actrice Brie Larson in de hoofdrol: Lessons in Chemistry.

Brie Larson zal niet alleen de hoofdrol vertolken in de nieuwe Apple TV+-serie, ook zal ze de regie op zich nemen. Dat meldt Variety.

Apple TV+-serie Lessons in Chemistry

De serie wordt gebaseerd op het verhaal van de opkomende schrijver Bonnie Garmus. De serie speelt zich af in de jaren zestig, waar we kennismaken met Elizabeth Scott, die gespeeld wordt door Larson. Het personage heeft het voornemen een wetenschapper te worden, maar dat blijkt helaas een onrealistisch doel. De jaren zestig was een andere tijd en van vrouwen werd verwacht dat ze zich op een bepaalde manier gedroegen. Ze moesten thuisblijven en voor het huis en de kinderen zorgen.

Het personage van Brie Larson, Elizabeth, is op een gegeven moment ook in verwachting en wordt daardoor ontslagen. Desondanks probeert ze vanaf dat moment haar werk voort te zetten en werkt ze aan haar droom een wetenschapper te worden, ongeacht de gendernormen. Het boek verschijnt pas in 2022 en wanneer de serie dan verschijnt, is helaas nog niet duidelijk.

In 2019 kwam in het nieuws dat Brie Larson in een andere Apple TV+-serie zou spelen, die eveneens gebaseerd wordt op een boek. In dit geval gaat het om een memoir, genaamd Life Undercover: Coming of Age in the CIA. In de serie zien we wat de CIA-agent in kwestie doorgemaakt heeft binnen een bepaalde periode. De agent ging undercover en dat neemt de nodige spanningen met zich mee. Helaas is het zo dat er roet in het eten wordt gegooid door covid-19. Ook zouden er problemen zijn voor de schrijvers van de serie, waardoor de plannen voorlopig vooruitgeschoven zijn.

Streamingtips

Sinds begin 2021 hebben we een nieuwe rubriek op FWD, genaamd Streamingtips. Daar behandelen we de nieuwe films, series en documentaires die je gezien moet hebben. We hebben nu twee edities gepubliceerd. Hier lees je deel één en hier lees je deel twee.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)