Apple Music komt naar Sonos wanneer Apple dat wil

09 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
Vogels-Sonos-1

Sonos heeft aangegeven dat het bedrijf het uiteraard ziet zitten Apple Music te implementeren, maar dat die bal toch echt bij Apple ligt. Wanneer Apple Music dus wordt geïntegreerd in de app van Sonos, is nog even afwachten.

Apple Music op Sonos komt wanneer Apple dat wil

Tijdens de WWDC-presentatie van Apple, waar het bedrijf uit Cupertino het besturingssysteem iOS 9, de muziekstreamingdienst Apple Music en de vernieuwde versie van het watchOS heeft aangekondigd, liet Apple niets weten over partners en platformen die Apple Music gaan ondersteunen. Los van het feit dat alle moderne iOS-apparaten kunnen genieten van de gloednieuwe muziekstreamingdienst, evenals moderne Android-apparaten, is het nog helemaal niet duidelijk welke hardwarefabrikanten de dienst implementeren in de eigen app. Sonos is op dit moment één van de meest populaire hardwarefabrikanten die multiroom-speakersets en draadloze speakers maakt, waar je middels de Sonos-app muziek mee kunt afspelen vanaf je eigen offline collectie en verschillende (gratis en betaalde) muziekstreamingdiensten, zoals Spotify, Rdio en Google Play Music. Op Twitter en op het forum van Sonos hebben mensen nu gevraagd wanneer ze Apple Music kunnen verwachten binnen die Sonos-app. Het antwoord van het bedrijf legt de bal momenteel bij Apple.

We won’t have the service available at launch, but we’re excited about what Apple Music promises for the future of music. We look forward to bringing the service to Sonos when Apple is ready.

Wanneer dat moment aanbreekt, is op dit moment moeilijk te zeggen. Apple heeft er zelf nog geen woord over losgelaten. Wat we weten is dat Apple Music op 30 juni 2015 wordt gelanceerd voor iOS, Mac en pc en dat Android-eigenaars pas in de herfst met de dienst aan de slag kunnen. Apple Music gaat je 9,99 euro per maand kosten, maar biedt ook een familieabonnement aan voor 14,99 euro per maand. Spotify heeft inmiddels ook al aangegeven naar zijn prijzen te kijken, om beter te kunnen concurreren met Apple.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)