Amazon Prime Video nu beschikbaar op Ziggo’s Mediabox Next

13 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
StreamingAmazonGoodOmens

I Love Dick, The Marvelous Mrs. Maisel, The Man in the High Castle en natuurlijk The Boys. Het zijn allemaal successen van Amazon Prime Video, dat iets nieuws te vieren heeft. Het is nu beschikbaar op de Mediabox Next van Ziggo.

Ziggo’s mediabox genaamd Mediabox Next is regelmatig in het nieuws nu het Formule 1-seizoen in de startblokken staat. Er is veel vraag naar de box, die vanaf nu ook de Amazon-streamingdienst Prime Video ondersteunt.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is de streamingdienst die je ‘gratis’ krijgt bij een Amazon Prime-account à 2,99 euro per maand. Met zo’n account krijg je korting en andere verzendopties in het winkelkanaal van Amazon, naast meer voordelen. Eén van die voordelen is toegang tot de streamingdienst. Normaliter kijk je die via de app van Amazon Prime Video (al dan niet gecast naar je televisie), maar voor klanten van Ziggo met een Mediabox Next geldt dat ze deze nu als app kunnen zetten op Mediabox Next.

Bovendien kunnen Ziggo-klanten gratis met de dienst van Amazon kennismaken voor dertig dagen, als ze de app hebben gedownload op de Mediabox Next. Het is niet bekend of het ook beschikbaar komt op Mediabox XL. Voor streamingdiensten moet je als Ziggo-klant sowieso op de Mediabox Next zijn. Eerder zijn Netflix, NPO Start en Videoland al toegevoegd.

Advertentie

Ziggo Mediabox Next

De Mediabox Next is nu extra populair door het starten van het nieuwe Formule 1-seizoen. Eind maart wordt de eerste race van het seizoen gereden en de Mediabox Next is de enige manier om de races in 4K Ultra HD te kunnen kijken. Formule 1 kijken is ook mogelijk bij andere aanbieders, maar dit is ‘slechts’ in HD-kwaliteit. Je kunt de Mediabox Next alleen aanvragen als je een van de twee duurste abonnementen van Ziggo afneemt, namelijk Max en Giga (die minimaal 80 euro per maand kosten).

VodafoneZiggo-woordvoerster Farisa El Moussaoui zegt over deze keuze tegen TotaalTV: “Ziggo biedt klanten toegang tot exclusieve content waarbij de beste kijkervaring voorop staat. TV-kijken in 4K-beeldkwaliteit hoort hier ook bij. Om de beste kijkervaring te waarborgen, leggen wij focus op het aanbieden van 4K-beeldkwaliteit via de meest beschikbare tv-producten, in dit geval Mediabox Next. Dit betekent dat klanten via een CI+ module niet in staat zijn om programma’s in 4K-beeldkwaliteit te kijken.”

Wat betreft Amazon Prime Video is Ziggo niet de eerste die dit aanbiedt via een box. Eerder konden KPN-klanten de streamingdienst van Amazon al via hun decoder kijken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)