Amazon Fire TV Stick blijkt populair in Noord-Amerika

31 oktober 2014 1 Minuut 0 Reacties
amazon-fire-tv-stick

De Amazon Fire TV Stick zou aanvankelijk vanaf 19 november 2014 geleverd worden, maar die datum is over Oud en Nieuw getild. Wat blijkt? Amazon heeft zich wellicht vergist in de populariteit van de Fire TV Stick en kan momenteel de vraag niet aan.

Amazon Fire TV Stick

De Amazon Fire TV Stick blijkt een populair apparaat te zijn. Noord-Amerikanen die na woensdag een bestellingen wilden plaatsen bij Amazon om snel zo’n Fire TV Stick te bemachtigen, kwamen van een koude kermis thuis toen opeens bleek dat de leveringsdatum verplaatst was van 19 november naar 16 januari. Amazon heeft het inmiddels ook op de pagina van het apparaat gezet, dat nieuwe bestellingen pas vanaf 1 januari 2015 zullen worden opgestuurd. Noord-Amerikanen die hem al eerder bestelden, kunnen hem wel op de eerder afgesproken datum verwachten.

Maar dan nog geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Gelukkig is er wel een alternatief, aangezien sommige grote winkelketens wel worden voorzien van de Fire TV Stick. De vraag is nu of Amazon simpelweg niet verwacht had dat het apparaat zo populair had kunnen worden binnen zo een korte tijd of dat het gewoon echt niet de vraag aan kan – dat het bedrijf dus wel degelijk flink aan het produceren was, maar gewoonweg niet voldoende heeft kunnen maken. Amazon vertelde dat het momenteel de vraag niet aankan, maar het zal ongetwijfeld een combinatie van de twee zijn.

Afgelopen week kondigde Amazon de Fire TV Stick aan. De TV Stick is een HDMI-dongle die de concurrentie aangaat met onder andere de Chromecast van Google. Met het apparaat kun je gebruikmaken van verschillende streamingdiensten zoals Netflix, Hulu Plus, Spotify en natuurlijk Amazon’s eigen Prime Instant Video. Bij aanschaf krijg je een gratis afstandbediening en dertig dagen Prime en Netflix op proef. Wanneer het apparaat naar Nederland toe komt, is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat dat dus nog even duren.

Bron CNET


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)