Gesponsord Create Gesponsord door Promotionfilm

Zo maak je een toffe promotievideo voor jouw bedrijf (ADV)

10 februari 2024 2 Minuten 0 Reacties
promotievideo adv

Tijden veranderen, zo ook de wijze waarop ondernemers hun doelgroep proberen te bereiken. Waar men bezoekers van websites voorheen probeerden te overtuigen met lange stukken teksten, zet men vandaag de dag in op snackable content.

Deze vorm, wat overigens in verschillende varianten gebruikt wordt, laat zich definiëren als een kort, makkelijk te consumeren type content. Denk bijvoorbeeld aan een infographic met een overzicht van de belangrijkste inzichten uit een eigen onderzoek. Of denk aan een korte video, gemaakt door een professioneel videoproductiebedrijf. Het doel van deze content is het trekken van de aandacht van de doelgroep. Zij zitten niet te wachten op lange stukken tekst, maar willen binnen een minuut weten of en wat je hen te bieden hebt. Een korte video is daar zeer geschikt voor. Dit artikel vertelt je er meer over.

Verschillende soorten promotievideo’s voor ondernemers

Promotievideo’s worden in verschillende soorten aangeboden. Onderscheid wordt onder meer gemaakt tussen een algemene introductievideo, een overzicht van testimonials van klanten of bijvoorbeeld een video dat specifieke producten uitlicht. Wat maakt het product uniek? Welk probleem lost het op? Mensen vinden het vaak veel fijner om naar een video te kijken, dan om een lang stuk tekst te moeten lezen om het antwoord te krijgen op dergelijke vragen. Een bedrijfsfilm laten maken doe je door een professioneel videoproductiebedrijf. Het verzekert je van een hoogstaand eindresultaat. Zelf een bedrijfsvideo in elkaar draaien levert vaak teleurstellende resultaten op en kan daarmee averechts werken. Een potentiële klant moet aan de video af kunnen leiden welke kwaliteit je hem of haar levert.

Zet in op het verhaal van echte mensen

Populair bij de ontwikkeling van bedrijfsvideo’s is het inzetten op storytelling; het verhaal van échte mensen. Geen simpel promotiepraatje, maar een interview met een klant waarin deze beschrijft waarom juist voor jouw organisatie gekozen is. Dergelijke beelden zeggen veel meer dan een manager of eigenaar, die kort uiteenzet waarom de consument voor jou moet kiezen. Professionele videoproductiebedrijven hebben de vaardigheden om deze vorm van storytelling op de juiste wijze in te zetten voor jouw organisatie.

Dit is overigens niet alleen interessant bij het onder de aandacht brengen van je bedrijf bij je doelgroep. Je kunt de bedrijfsvideo’s, zoals een kijkje op de werkvloer met interviews van echte medewerkers, ook gebruiken om je bedrijf te introduceren bij werkzoekenden. Deze snackable content maakt je onderneming uniek. Voor werkzoekenden mogelijk een reden om juist bij jou te solliciteren!

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties (0)