Sony lanceert mobiele app Monitor & Control voor visual creators

15 september 2023 1 Minuut 0 Reacties
Sony Monitor & Control

Sony komt met de gratis app Monitor & Control. Deze mobiele applicatie voor visuele ontwerpers kan gebruikt worden met compatibele camera's van Sony.

De nieuwe Monitor & Control Mobile app ondersteunt draadloze beeldbewaking, support voor zeer nauwkeurige belichtingsbepaling met behulp van false color- en waveform-monitoren en intuïtieve focusbewerkingen van de compatibele camera’s op grotere schermen van smartphones en tablets.

De Monitor & Control-app biedt een flexibele opnamestijl waarbij je je smartphone of tablet als draadloos tweede scherm voor de camera kunt gebruiken. Je kunt er ook de camera op afstand mee instellen en bedienen. Je kunt het scherm van je smartphone of tablet verder gebruiken als een golfvorm-monitor en valse-kleur- en histogramweergave die een nauwkeurige belichtingsaanpassing tijdens productie biedt. Ook heb je toegang tot diverse scherpstellingsfuncties waaronder scherpstelling met aanraakbediening en aanpassing van de AF-gevoeligheid. Een bedieningsbalk aan de zijkant van het scherm maakt een intuïtieve scherpstelling mogelijk. Ook de kleurinstellingen pas je makkelijk aan.

Gratis app

De huidige compatibele camera’s voor deze app zijn de FX3, de FX30 en de FX6. BURANO zal in de toekomst ook compatibel zijn. De app zal vanaf maart 2024 ook compatibel zijn met de Alpha 1 en Alpha 7S III. Dit zijn de camera’s van Sony met verwisselbare lens. Het aantal compatibele camera’s zal volgens het bedrijf geleidelijk worden uitgebreid. Wel moet je ervoor zorgen dat de software van de camera up-to-date is. Je kunt de Monitor & Control-app gratis downloaden voor Android en iOS. Kijk voor meer informatie op de website van Sony.

Lees meer over Sony.

Reacties (0)